Alulmaradt az Aqvital FC Csákvár

2024.10.20. 15:18

Végzetes hiba az első pillanatokban

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójának vasárnapi játéknapján az Aqvital FC Csákvár 2-1-es vereséget szenvedett a Budafoki MTE otthonában.

Kelemen Kornél

Megfizetett az első perces hibáért a Csákvár

Fotó: Kricskovics Antal

Borzalmasan kezdte a találkozót a Csákvár, egy jó kiugratást követően Zuigéber Ákos törhetett kapura, lapos lövését még védte Zelizi Patrik, de a kipattanót Merényi Ádám értékesítette, így 24 másodpercet követően máris előnyben volt a Budafok, 1-0. A vezetés megszerzése megnyugtatta a hazaiakat, az első tíz percben inkább előttük adódtak lehetőségek, de igazán nagy helyzetig nem jutottak. Az első Aqvital lehetőségek Nagy Zoárd előtt adódtak, ám a BMTE kapusa Horváth András mindkét esetben figyelemmel követte a játékot és időben közbe avatkozott. A vendégek kezdték átvenni az irányítást, de gyors támadásaival a fővárosiak is jelezték gólszerzési szándékukat, Merényi beadásával Elek Bence fordult kapura, azonban összeütközött Gregor Zalánnal, akit az eset után sérülés miatt le kellett cserélni. A félidő végén Elek előtt újabb lehetőség adódott, sarkazását Zelizi hatalmas bravúrral hárította.

A második játékrész első negyed órájában váltakozva támadtak a csapatok, ebben az időszakban a hazaiaknál Merényi egy-egy ellen törhetett kapura, a lövése elakadt Zeliziben. A Csákvár kapuvédőjének ezt követően is volt még feladata, a 72. percben Zuigéber távoli bombáját szedte ki a léc alól, meccsben tartva klubját. A BMTE próbálta lezárni a találkozót, a 87. percben Zelizi nem tudott lekezelni egy hazaadott labdát, ami Elek elé került, akit felrúgott a kapus, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Elek értékesítette 2-0. Úgy tűnhetett eldőlt a mérkőzés viszont egy kezezés miatt az Aqvital is büntetőhöz jutott, melyet Nagy Zoárd gólra váltott, 2-1. Az utolsó pillanatokban mindkét csapat próbált betalálni, azonban már egyik háló sem rezdült meg, a vendégek pont nélkül távoztak a Budafoki MTE Sporttelepről. 

Budafoki MTE – Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-0)

Promontor utca, 600 néző, vezeti Zimmermann Márió (Márkus Péter, Szabó Dániel)
BMTE: Horváth A. – Lorentz, Oláh B., Kálnoki-Kis, Kalmár – Németh M. (Kovács D.), Sztojka, Szűcs P. (Rétyi), Zuigéber (Balabás), Merényi (Szabó B.) – Elek (Vasvári). Vezetőedző: Nikházi Márk.
Aqvital: Zelizi – Szalai P., Murka, Gregor (Umathum), Varga B. – Major M. (Baracskai), Farkas A. (Szakály D.), Dusinszki (Juhász L.) – Haragos (Szabó B.), Nagy Z., Gazdag. Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gólszerzők: Merényi, Elek illetve Nagy Z.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában