Egy rossz periódus okozta az FKC vesztét

2 órája

Vereség a Békéscsaba otthonában

Az Alba FKC 20-17-re kikapott a Békéscsaba otthonában a női kézilabda NB I 4. fordulójában. A csapat neve mellé így idegenben újabb vereség került.

Szabó Róbert

A vereség elkerülése nem jött össze, de Takó Viktória így is négy góllal segítette az FKC-t

Fotó: Nagy Norbert

Az Alba Fehérvár KC a Vác és a Mosonmagyaróvár ellen hazai pályán diadalmaskodott eddig a női kézilabda NB I új idényében, idegenben azonban a Budaörstől kikapott, így a vereség elkerülése volt a székesfehérváriak célja a Békéscsaba otthonában szombat este. A Viharsarok sok jóval nem ígérkezett Utasi Lindáéknak, hiszen legutóbb, még februárban 29-24-re kikaptak ott az előző szezonban.

Vereség
A Budaörs elleni vereség után Békéscsabán is kikapott az FKC
Fotó: Békéscsabai Előre NKSE / Facebook

Újabb vereség a Viharsarokban

A találkozó rengeteg egyéni hibával indult mindkét oldalon, a tizedik perc kezdetén csak 3-3-at mutatott az eredményjelző. A gólínségen először a Békéscsabai Előre NKSE tudott változtatni, amely egy 3-0-s szakasszal 6-3-ra húzott el, a különbséget pedig nem csak tartani tudta a házigazda, hanem növelte is. Az első játékrész utolsó tíz percére úgy fordultak a felek, hogy öttel mentek a lila-fehérek, s bár szépített az Alba Fehérvár KC, csak egyel tudott közelebb jönni ellenfeléhez a szünetre, 12-8.

A fordulás után rögtön jött egy szépítő gól a székesfehérváriaktól, Malgorzata Trawczynska volt eredményes, majd Tamara Smbatian révén már csak kettő volt a különbség a 32. percben. Ekkor még senki sem gondolta, hogy a Békéscsaba egy 6-0-s szakaszt produkál ezután és 18-10-re elhúz bő húsz perccel a találkozó vége előtt. Ezután már csak a felzárkózásra volt elég idő, s bár egy perccel a vége előtt Szabó-Májer Krisztina révén egyre csökkent a különbség az egyenlítés nem jött össze, így az Alba Fehérvár KC kikapott, 21-20. Ez volt a második vereség, amit Suzana Lazovic csapata elszenvedett az új idényben, ráadásul ezt is idegenben.

Női kézilabda NB I, 4. forduló

TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC 21-20 (12-8)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, Vezette: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende

TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE: Ferreira, Lakatos, Tóth R. – Ferreira 6, Aranyi V., Szondi 1, Bencsik-Giricz 1, Schlegel 1, Horváth G. 5, Takács E., Sablic, Kukely 1, Román 2, Lanistanin, Borbély 2, Bencsik 2. Vezetőedző: Rácz Sándor

Alba Fehérvár KC: Hadfi, Orbán, Rotaeche – Szabó-Májer 6, Tolnai, Trawczynska 6, Utasi 1, Takó 4, Szabó K., Smbatian 2, Balássi, Sulyok, Kocsis 1, Kövér, Szemes, Solange. Vezetőedző: Suzana Lazovic

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában