Előkelő helyen a kapitány

17 órája

Vojvoda Dávid a TOP 10-ben

Vojvoda Dávid 602 pontjával a FIBA Európa Kupa történetének tíz legeredményesebb játékosa közé került.

Kelemen Kornél

Vojvoda átlépte a 600 pontos határt az Európa Kupában

Fotó: Alba Fehérvár / Facebook

Az Alba Fehérvár kedden az Európa Kupa csoportkör második fordulójában a francia Le Portel ellen szenvedett 104-73-as vereséget. A fehérváriak csapatkapitánya Vojvoda Dávid 18 pontot szerzett a mérkőzésen, ezzel összesen már 602 pontnál jár, amivel már a sorozat történetének 10. legeredményesebb játékosa.

Vojvoda a tizedik legtöbb pontot szerző játékos
Fotó: fiba.basketball

A sorozat legeredményesebb játékosa a 995 pontot szerző Michael Diouf. Vojvoda a csoportkör alatt, akár több pozíciót is léphet előre, a rangsorban előtte álló John Roberson 631 pontot dobott és idén biztosan nem fogja gyarapítani ezt a számot, hiszen az egyiptomi Al Ahly csapatában játszik, amely nem érdekelt a kupában.

Vojvoda a Le Portel ellen szerzett pontjaival két pozíciót lépett előre, Axel Bouteille és Giordan Watsont ugrotta át. A magyar válogatott oszlopos tagja, négy szezon alatt érte el a 600 pontos határt, 17,2 pontot átlagol mérkőzésenként, ami a második legmagasabb az első tízből. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában