Az utolsó harmadban három gólt is szerzett Kiss Dávid csapata

1 órája

Volán győzelem Bécsben

A Hydro Fehérvár AV19 a bécsi Vienna Capitals otthonába látogatott az ICEHL pénteki játéknapján.

Kelemen Kornél

Erdély Csanád (balra) és Sebők Balázs is kulcsfontosságú szerepet töltött be

Fotó: Fehér Gábor

A két csapat nagyon hasonlóan kezdte a szezont, a mérkőzést megelőzően egyaránt hét pontjuk volt az ICEHL-ben.

Az első harmadban egyenlő felek módjára küzdött a két együttes, felváltva alakítottak ki helyzeteket, viszont gólig egyikük sem jutott. 

A második játékrész elején aktívabb volt a hazai csapat, több helyzetet alakítottak ki, majd egy szép összjáték után, átlövésből megszerezték a vezetést 1-0. A bekapott gól ébresztőleg hatott a Volánra, akik átvették az irányítást és sorra dolgozták ki a nagy lehetőségeket. A bécsiek hálóőre Sebastian Wraneschitz sokáig állta a sarat, de a harmad utolsó percében  Chris Brown bevette a kapuját. A gólt sokáig vizsgálták, a játékvezetők nem találtak kivetni valót, így a csapatok 1-1-el készülhettek az utolsó felvonásra. 

A Hydro Fehérvár AV19 közel tíz percig próbálkozott eredménytelenül, de a gyors játékmenet miatt a hazaiak ereje kezdett elfogyni. A negyvenkilencedik percben megszerezte a vezetést a vendég csapat 1-2, mely ezután már nem is engedte ki az irányítást a kezei közül. A bécsiek próbáltak egyenlíteni, de a Fehérvár szerzett már csak gólt, kettőt is. Előbb Mihály Ádám volt eredményes 1-3, majd az egyenlítő gólt lekészítő Bartalis döntötte el a találkozót 1-4

Ezzel a győzelemmel már kilenc pontnál jár a Volán, amely legközelebb vasárnap a Bolzano ellen lép jégre, az Alba Arénában.

Vienna Capitals – Hydro Fehérvár AV 19 1-4 (0-0, 1-1, 0-3)
Bécs, Steffl Aréna. Vezette: Fichtner, Piragic, Gatol-Schafranek, Zgonic. 
Vienna Capitals: Wraneschitz – Piff, Preiser, Hackl, Böhm, Wallner, Antal, Predan, Krieger, Kemp 1, Jasper, Donohue, Kromp, Raskob (1), Fischer, Dougherty, Franklin, Willms, Heinrich (1), Hartl. Vezetőedző: Gerold Fleming
Hydro Fehérvár Av19: Reijola – Cheek, Hári, Kuralt, Gaunce, Campbell (1), Sebők (1), Berger, Brown 1, Atkinson, Messner 1 (1), Erdély (3), Bartalis 1 (1), Mihály 1, Stipicz, Stajnoch, Ambrus, Kulmala, Terbócs, Kiss R., Magosi. Vezetőedző: Kiss Dávid.
Kiállítások: 4/1 illetve 3/2

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában