Ljubljanában lépnek jégre

9 órája

Rangadót játszik a Volán

A Hydro Fehérvár AV19 az Olimpija Ljubljana otthonában lép jégre október 26-án kedden 19.15 órától, az osztrák bázisú jégkorongliga (ICEHL) 25. fordulójából előrehozott mérkőzésen. A Volán egy győzelemmel már a második pozícióba léphetne fel.

Kelemen Kornél

Sorozatban hatodik bajnoki sikerére készül a Volán

Fotó: Fehér Gábor

A Hydro Fehérvár AV19 folytatná remek sorozatát, hiszen a legutóbbi 5 ICEHL mérkőzését egyaránt megnyerte, ezeken a meccseken 16 gólt lőtt, emellett mindössze háromszor kapitulált. Az egész szezont figyelembe véve a Volán kapujába találtak a legkevesebbszer, szám szerint 16-szor. Összehasonlításképpen a listavezető Bolzano rendelkezik a második legjobb védelemmel, 25 kapott gól áll a neve mellett.

Volán siker a Klagenfurt ellen
A Volán a legutóbbi két mérkőzését kapott gól nélkül fejezte be
Fotó: Fehér Gábor

Az Olimpija Ljubljana védekező és támadó mutatók szempontjából sem emelkedik ki, viszont a gárda erősségei közé tartozik, hogy a szoros mérkőzéseket rendre megnyeri. Az idei kiírásban háromszor játszottak döntetlent, ebből kettőt hosszabbításban, egyet büntetőkkel nyert meg. Ugyan nincs olyan játékosuk aki elérte a 10 pontos határt, viszont a jégkorongozói között egyenletesen oszlik el a pontok száma. Hárman is vannak a keretben akik eddig 7 pontot hoztak össze, név szerint Robert Sabolic, Marcel Mahkovec és Ziga Pavlin. 

Az elmúlt években az egymás elleni párharcokban inkább a fehérváriak jeleskedtek, a legutóbbi öt összecsapásukból négyszer is a Volán jött ki győztesen, ezeken a találkozókon az AV19 összesen 25-ször talált be, míg a Ljubljana csak 16-szor. 

Kiss Dávid legénységének esélyeit az is növeli, hogy a bajnokság legjobb formájában lévő kapusa védi a ketrecét. Rasmus Reijola  védési hatékonysága 96,2 százalék, ami a legmagasabb érték az ICEHL-ben, viszont ebből a szempontból az Olimpija sem áll rosszul, hiszen az első számú kapuvédőjük Lukas Horak ötödik ebben a rangsorban, 93,4 százalékos mutatóval. 

A Volán legutóbb az EC Klagenfurt otthonában aratott 1-0-ás sikert, amely viszont vezéráldozatot követelt, ugyanis a csapat támadója Trevor Cheek egy ütközést követően a palánknak esett, ami miatt kórhába kellett szállítani, a vizsgálatok után vasárnap reggelig bent is tartották. Legkorábban a nemzetközi szünet után léphet újra jégre, közölte a csapat hivatalos facebook oldala.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában