Hírek

2009.08.31. 02:28

Kamion röntgenszemmel

Komárom - Nagyszabású ellenőrző akciót tartott a vám- és pénzügyőrség a napokban az M1-esen, ahol bemutatkozott a fehérvári röntgenkamion is.

Bognár Máté

Tűző napsütésben lehetett kora délután haladni az M1-es autópályán az országhatár felé. Óbarok térségében a pihenőhelynél rendőrautóból figyelték többen a terepet, Tatánál pedig két pénzügyőr járőr tűnt fel: az autók egy-egy kamiont vezettek fel a komáromi lehajtó közelében, egy ipari parki zónában kialakított ellenőrzőhelyre.

Összesen négy pénzügyőr járőrautó vezette ki Tata és Tatabánya térségéből a határ felé tartó kamionokat az M1-es komáromi csomópontjába, egy járőrkocsi pedig az 1-es főút almásfüzitői lehajtója közelében segített be a munkába. Az ellenőrzés helyszínén mintegy húsz közép-dunántúli pénzügyőr, a mélységi ellenőrzési csoport munkatársai és a székesfehérvári röntgenkamion kezelői - Pálla József ezredes, régiós parancsnok, és bűnügyi helyettese, Rozs Viktor őrnagy irányítása mellett - végezték egyre-másra a kamionok átvizsgálását, s a röntgennel való átvilágítását.

Az ellenőrzött járműveknek át kellett haladniuk a pénzügyőrségi kamion kapuja alatt, s ekkor a belsejüket röntgensugarakkal világították át. A kamionok belsejét egyébként a vámosok kábítószerkereső kutyája, az öt éve szolgáló Rabe is többször megjárta. Ottjártunkig a székesfehérvári röntgenkamion huszonhat teherkocsit ellenőrzött: a török, román, szerb, német, magyar járművekben volt, hogy fügét, hűtőgépet, autóalkatrészeket, ömlesztett napraforgót és funérlemezt szállítottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!