Hírek

2010.03.31. 11:22

Elüldözték a hattyúkat Mezőszentgyörgyről

Lepsény - Nemrég számoltunk be arról, hogy Mezőszentgyörgyre kedves vendégek érkeztek, négy hattyú képviseletében.

Borsos György

Mezőszentgyörgy és Lepsény lakóinak egy része is a madarak csodájára járt, mindenki kíváncsi volt a fenséges, méltóságteljesen uszkáló hattyúkra. Családok mentek ki, idősek és gyerekek, hogy testközelből, szó szerint pár centiről láthassák a madarakat.
Azonban március 29- re, keddre eltűntek, már nem láthatóak. Mielőtt valaki arra gondolna, hogy ennek valamilyen madártani alapja van, azt ki kell ábrándítani. Az ok egyszerű, sokkal emberibb. Voltak fiatalok, inkább gyerekek, akiknek az volt a szokása, hogy kövekkel, botokkal dobálták őket, sőt sportot űztek abból, ki találja el elsőként a madarakat. Az eredmény meg is lett hamarosan: annyira megvadultak, hogy előbb csak 10 méteres távolságra merészkedtek az emberekhez, sőt a bedobott kenyeret sem fogadták el, és pár nap múlva el is hagyták ideiglenes helyüket. Hattyú nincs, de van helyette egy kövekkel, szeméttel teledobált kis mesterséges tavacska.
Büszkék lehetünk rá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!