Hírek

2010.03.18. 10:07

Ritka vendégek érkeztek Mezőszentgyörgyre

Mezőszentgyörgy - A nemzeti ünnepünk előtt napokban kedves vendégek érkeztek Mezőszentgyörgyre. Egy hattyúcsalád négy tagjáról van szó. Három felnőtt és egy fiatal madár úszkál a vízben a lakosok nagy örömére.

Borsos György

A kis mesterséges/természetes tó a Kossuth utca Petőfi utca sarkán lévő mélyedésben alakult ki. Valamikor a háború előtt a vályogvető cigányok innét vették a munkájukhoz az alapanyagot. Azóta, ha nagyobb a csapadék mennyisége, akkor kis természetes vízfelület ékesíti a falu eme részét. A tó mellett öreg nyárfák állnak őrt, akiket még Eötvös Károly ültetett az I. világháború alatt a mezőszentgyörgyi elesett katonák emlékére.

A négy pompás madár nem unatkozik. Minden nap sok helybéli jár ki megcsodálni a nem mindennapi vendégeket, akik valószínűleg a Balatonról érkeztek hozzánk. Élelemről sem kell szinte gondoskodniuk, hiszen a látogatók többsége a gyerekekkel együtt kenyeret visz nekik, akik olyan szelidek, hogy szinte meg lehet simogatni őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!