Hírek

2012.04.29. 19:49

Közel 63 kilós harcsával nyertek Fehérvárcsurgón

Fehérvárcsurgó - A megyében maradt a fődíj, hiszen egy kétfős bicskei csapat nyerte a 72 órás harcsafogó versenyt, ráadásul a harmadik helyen fehérváriak végeztek.

Tihanyi Tamás

A bicskei Szerencsés János és Benke Ede  (előbbi éppen 36. születésnapján) vehette át vasárnap a 72 órás harcsafogó verseny győztesének járó kupát, de a harmadik helyen is megyeiek, fehérváriak végeztek: Paulusz Tamás és Kuntics Gergely egy 33,7 kilós példánnyal. Idén annyian jelentkeztek a viadalra, hogy a rendezők már korábban úgy döntöttek, második forduló is lesz 36 újabb csapattal a jövő héten.

Szerencsés  János és Benke Ede már szerdán megérkezett a tározóhoz, hogy felkészüljön a kihívásra. Másnap, csütörtökön délelőtt negyven kétfős csapat kezdte a versenyt a tavalyihoz képest melegebb és - ami még zavaróbb volt  -szelesebb időben. Szerencsés János elmondta:  már hatodszor jött el szerencsét próbálni a tiszta vízű, változatos mederviszonyokkal rendelkező  tározóhoz, amely szerinte az ország legjobb harcsázó vize, a rendezők pedig évről évre kitesznek magukért, szinte lesik a résztvevők kívánságát. 

A Target Fishing Team   a Gaja-patak kifolyásánál foglalt helyet magának, majd csónakkal  kihelyezték a bóját: módszerük egyébként a bójás felszíni horgászat volt. Azután a csónakot már csak a hal fárasztásánál kellett igénybe venniük. Ez az idő pénteken hajnalban, kevéssel három óra előtt jött el, amikor zsákmányuk (a 62,86 kilós harcsa)  rákapott a csalinak kitett kilós dévérkeszegre. A fárasztásnál ügyelniük kellett a felszín alatti kőgátra, de húsz perc után parton volt  a körülbelül  25 éves  hal. Tíz éves tapasztalattal a háta mögött rutinos harcsázónak számít Szerencsés János, aki ráadásul  vasárnap  ünnepelte 36. születésnapját.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!