Hírek

2012.07.18. 01:37

Civilek a Vidám Parkért

Dunaújváros - Közösségi térként adná viszsza a városlakóknak az egykori Vidám Park területét egy most formálódó civil kezdeményezés. Lendületben.

Szabó Szabolcs

„...Ha legalább elvben támogatnád, hogy a dunaújvárosi Vidám Park ne pusztuljon tovább, ha szeretnéd, hogy egy szépen gondozott közpark legyen belőle, ahol esténként sétálni, a padokon ücsörögni, beszélgetni, játszani lehet; ha mindezért a későbbiekben esetleg tennél is valamit, áldoznál egy kis szabadidőt, munkát, netán pénzt, jelezd itt és most...” – olvasható A dunaújvárosi Vidám Parkért nevű, közelmúltban alakult Facebook-csoport önmeghatározójában. Az öntevékeny civil mozgolódás egyik főkolomposa lapunk állandó szerzője, a Hétlövet címmel futó rovatunk elkövetője, Boda András. Aki telefonon adott helyzetjelentést:

– Több korábbi írásomban próbáltam körül járni a helyi Vidám Park történetét, múltját, pusztulásának okait, és jelenlegi állapotát. A sokak által kedvelt park 1952-ben nyitott és 1993-ban zárt be. Volt néhány kezdeményezés még a kilencvenes években, ám mára a Vidám Parkot gyakorlatilag széthordták, az enyészeté lett. Dankó Zoltán barátom és állandó olvasó-kommentelôm ötlete nyomán elkezdtünk gondolkodni a Vidám Park ügyében. Most tömegbázist gyűjtünk, és elkezdjük feltérképezni a szükséges munkák és hivatali teendők sokaságát. Első körben annyit szeretnénk elérni, hogy ismét közösségi használatra alkalmas legyen a park. Szervezkedünk, ötletelünk, várjuk a tenni akaró, aktív támogatók jelentkezését és felajánlását, a fent olvasható közösségi portálon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!