Hírek

2012.09.30. 17:38

Földügyek: apellál az LMP

Székesfehérvár - Az LMP szerint a kormány sokadszor szegte meg választóinak adott ígéretét: az állami földbérletek odaítélésénél a fideszes politikusokhoz és családtagjaikhoz kötődő hűbérbirtok-rendszer kiépítése zajlik.

Fejér Megyei Hírlap

A párt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra az összes eddigi földrészletre eredményesen vagy eredménytelenül pályázók anyagait, és hogy mostantól a pályázatokat átláthatóan, új, világos kritériumokon alapuló pontozással írják ki - közölte Szabó Rebeka országgyűlési képviselő vasárnap. A közlemény szerint az LMP és a kedden Magyarországra látogató zöldpárti európai parlamenti képviselő, a francia parasztmozgalom vezéregyénisége, José Bové a helyben élő gazdálkodók földhöz juttatásáért küzd. A párt vasárnapi budapesti és székesfehérvári sajtótájékoztatóján a földalapkezelő elnökét lemondásra szólította fel, a szervezet ajtaját pedig Földet a helyi gazdáknak! felirattal ragasztotta le. A sajtótájékoztatókon elhangzott, hogy az LMP már számos alkalommal, parlamenti felszólalásokban, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől (NFA) való adatkérések, az ügyészségi vizsgálat kezdeményezése és a feljelentések során is felhívta a figyelmet az állami földek haszonbérbe adásával kapcsolatos visszaélésekre. Mindezt hiába. Az LMP követeli, hogy hozzák nyilvánosságra az összes eddigi földrészletre eredményesen vagy eredménytelenül pályázók anyagait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!