Hírek

2012.10.26. 05:43

Felüljáró, aluljáró - tervezés alatt

Pusztaszabolcs - A Fejér Megyei Hírlap hívta a város érdeklődő lakóit fórumra, amelyen igen sok témát vetettek fel a jelenlévők. Szóba került a közbiztonság, a vasúti kereszteződés kérdése is.

Kovalcsik Katalin

A fórumok sajátja, hogy előkerülnek egyéni sérelmek is, de szerencsére legtöbbször a falu, város, egy utca, közösség problémáira keresik, kérik  a választ  a kérdezők, a problémafelvetők. Pusztaszabolcson vannak utcák, területek, ahol a motorosok, az autósok nincsenek különösebben nagy figyelemmel a lakók érdekeire. A száguldás - legyen az egy zsákutcából kijutás lehetősége - csábító, majd egy erőteljesen fékezés, ami borzolja a lakók idegeit. A fórumon az adonyi rendőrőrs vezetője és a szabolcsi körzeti megbízott is részt vett, így hallották az információkat,  ígérték, hogy meg is vizsgálják a felvetéseket.

A várost gyakorlatilag kettészeli a vasút, amely fontos közlekedési útvonal, így elég gyakoriak a sorompók. Az  önkormányzat  képviseletében a fórumon  választ adó  Szőke Erzsébet  elmondta:  nemrégiben már tárgyaltak a MÁV képviselőivel, akik bemutattak egy tervet, hol is képzelik el a vasúti aluljárót, vagy felüljárót - ez még kérdéses -, hogy  a korszerűsítés révén megszűnjön a sorompói forgalomkorlátozás. Az aluljáró tervével nem értettek egyet az előzetes egyeztetésen a város képviselői.  Pusztaszabolcs köztudottan talajvizes település,  nem érdemes vállalni a kockázatot, hogy egy elkészült aluljáró vízben áll. A felüljáró lenne célszerűbb, de a helyiek által Rózsadomb néven ismert településrészen. A tervek egyelőre csak alakulóban, ám a városnak fontos, hogy ha a MÁV korszerűsít, az  a helyek számára is megfelelő legyen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!