Hírek

2013.02.17. 20:05

Sok a kicsi a városban

Martonvásár abban a szerencsés helyzetben van, hogy sok gyermek születik. Van, akinek ez komoly gondot jelent.

Klecska Ernő

A fórumon Szabó Róbert a kisgyerekesék képviseletében e gondot nem csak martoni problémaként említette. - A most hatályos álláspont szerint vállaljunk gyereket és közben dolgozzunk is - mondta. A városban két óvoda van, az önkormányzati és a kistérségi, amelyik 7-kor nyit és ahonnan 17-kor el kell hozni a gyereket. Sokan járnak Fehérvárra vagy Budapestre dolgozni, nekik ezt nagyon nehéz így szervezni. Sokan éppen ezért nem itt járatják óvodába a kicsiket, szükség lenne hát valamilyen kapacitásbővítésre. Éppen úgy, mint a bölcsőde esetében, hiszen sok a kisgyerek a városban - mondta.

Stefkovits Ferencné, a Brunszvik Teréz Óvoda vezetője kiemelte: két éve már volt egy kísérlet, de a kérdőívek tanúsága szerint nem lenne akkora az igény, hogy a probléma gazdaságosan megoldható legyen. A polgármester bejelentette: szeptemberre 2 csoportszoba épül az óvodban, remélik, hogy minden gyereket fel tudnak majd venni.

 

Stefkovits Ferencné és Szabó Róbert az óvoda ügyében szóltak (Fotó: Nagy Norbert)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!