Hírek

2013.08.10. 13:29

A "legek" tisztelete a csóri falunapon

A település legfiatalabb és legidősebb lakóját köszöntötték, valamint felavatták az új BMX-pályát szombaton.

Tihanyi Tamás

Csóron a viharos szél elől a település sportcsarnokába húzódtak a falunap résztvevői, ahol Csete Krisztián polgármester szombaton a település legfiatalabb és legidősebb lakóját köszöntötte. Csór legifjabb leánygyermeke Horváth Emma Róza, aki augusztus 2-án született Gelencsér Katalin és Horváth Sándor gyermekeként. A legfiatalabb fiúgyerek Stadler Levente, aki június 7-én látta meg a napvilágot Róka Tímea és Stadler János legnagyobb örömére. A legidősebb Csóri lakos Vízi Jenőné Majer Rozália, azaz Rozi néni, aki 1921-ben született, a legidősebb férfi pedig Dékány Vince, aki 1919 óta nagyon sok mindent átélt szép Magyarországon.

(Fotó: Koppán Viktor Dávid)

A köszöntő után felavatták Csór új BMX-pályáját.

- A nap érdekessége a lengyel testvérvárosi küldöttség népzenészeinek, valamint Csór afgán népzenész lakójának a fellépése – mondta Csete Krisztián polgármester. Az afgán Ahmad Aziz az integrációs program keretében került a faluba az év elején és a településvezető szerint befogadták őt a helybéliek. A polgármester elmondta, jelenleg targoncavezetőnek tanul és ő abban bízik, megtalálja számításait és Csóron marad.

- Én úgy látom, a polgármester sokat tesz a községért – mondta Törő Gábor, a megyei közgyűlés elnöke, aki meglátogatta az ünneplő csóriakat. Hozzátette: örömtelinek tartja, hogy negyven lengyel vendég is eljött a testvérvárosból, de örvendetes az is, hogy elkészült az új BMX-pálya, amely a fiataloknak jelent majd sportos kikapcsolódást. Az elnök elmondta, a Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának a tevékenységét személyesen, elnöki keretének terhére támogatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!