Hírek

2017.07.12. 15:06

Törött szárnyú gólyamadárkánk

Káloz – Fazekasné Juliska néni terciájánál, a Rákóczi utcában, törött szárnyú gólyamadárra leltek a derék káloziak. Nem tud repülni! – szóltak azonnal a polgármesternek.

V. Varga József

Hol is jelentsék be? – morfondírozott  Weisengruber Imre, a falu első embere. Lévén kedd este nyolc óra. Számos telefonnal próbálkozott, de mindenütt csak az üzenetrögzítőre tudott beszélni. Ekkor hívta föl lapunkat, és az esti szerkesztő azonnal mondta: vadmadárkórház. Igen, a Székesfehérvári Vadmadárkórház bizonyult a jó választásnak.

A tavasz legkedveltebb szárnyas hírnökeire nyáridőben is figyelnek a faluban Fotó: V. Varga József

Berkényi Tamás állatorvos éppen operált, de SMS-ben jelezte: fogadták a hívást, és segítenek. Szerdán délelőtt egyeztettek, kérték a pontos címet, és amint a polgármestertől megtudtuk: szerda délután a szakemberek elszállították a sérült szárnyú gólyát. A vadmadárkórház fontos feladatának tekinti a madarak mentését, az egyedvédelmet, a veszélyeztetett fajok védelmét. Jó példával járnak elöl, legyen szó állatszeretetről vagy segítőkészségről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!