Jégkorong

2010.10.13. 10:16

Ez lesz a desszert

Székesfehérvár - November 12. és 14. között az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok ad otthont a Telenor Hoki Kupának, amelyen a magyar válogatotton kívül Japán, Ausztria és Franciaország vesz részt.

Bobory Balázs

Székesfehérvár a jégkorong fővárosa, már csak ezért is fontos, hogy a válogatottat minden évben legalább egyszer lássa az itteni közönség  jelentette ki Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere és a torna védnöke az eseményt  felvezető  sajtótájékoztatón, aki a folytatásban azt is kifejtette: ahhoz, hogy a város továbbra is vezető szerepet töltsön be a sportágban, mindenképpen szükség lesz az edzőpálya megépülésére.


Részünkről ennek a kijelentésnek nagyon örülünk, hiszen rengeteg az utánpótlás-csapat Fehérváron és a többi jeges sportágnak is megnövekedne az edzéslehetősége, ha a létesítmény felhúzásra kerül majd  a harmadik ütemben.
No,  de térjünk vissza a válogatottra és a rá váró nehéz feladatra. Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke  méltatta a korábbi székesfehérvári események megrendezésének minőségét. A sportvezető  szerint  kiváló felkészülési lehetőség lesz az áprilisi, budapesti Divízió I-es világbajnokság előtt  ez a három napos torna, hiszen két A-csoportos alakulat, Ausztria és Franciaország ellen mérheti le tudását a válogatott, valamint Japánnal is összecsap. Utóbbival kapcsolatban mindenképpen érdekesség, hogy az ázsiaiak a Papp László Sportarénában is ellenfeleink lesznek  a vb-n.
Tokaji Viktor és Horváth András, a magyar együttes két meghatározó játékosa egyaránt kifejtette, hogy a lényeg ezen a tornán a sikeres felkészülés, a csapatjáték csiszolása és a taktika még hatékonyabb elsajátítása. Horváth szerint nem minden összecsapáson fog a válogatott a lehető legjobb összeállításában szerepelni, hiszen ez az alkalom még arról szól, hogy Ted Sator szövetségi kapitány sokaknak bizonyítási lehetőséget adjon. Tokaji kiemelte: szeretnének jó hangulatú, emlékezetes mérkőzéseket vívni a jégcsarnokban.
 Ocskay Gábor szerint azzal, hogy Fehérvárra került a torna, az EBEL-meccsekkel teli étlap közé desszertként ez a válogatott torna került. A Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója  elmondta: szurkolóbarát jegy- és bérletárakat alakítottak ki. Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója  hozzátette: ezúttal sem rutinból oldják meg a szervezési feladatokat. 

A fehérvári bérletesek kedvezménye

A Sapa Fehérvár AV19  meccseire érvényes bérlettel rendelkező szurkolók a Telenor Hoki Kupára a kijelölt árnál 20 százalékkal olcsóbban válthatják meg három napra szóló belépőjüket, ezzel kedvez a szakosztály hűséges drukkereinek.
A program, nov. 12, 16 óra: Ausztria-Franciaország. 19.15: Magyarország-Japán. Nov.  13., 14 óra: Ausztria-Japán. 17.30: Franciaország-Magyarország. Nov. 14., 12.30: Japán-Franciaország. 16 óra: Magyarország-Ausztria.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!