Jégkorong

2013.01.28. 18:29

Jan Neliba: Nem lankadhat a figyelem, mert nyerni kell

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata bravúros hétvégét tudhat maga mögött. A csapat Ausztriában kétszer is győzött. Kedd este a HC Znojmo látogat a megyeszékhelyre.

Silye Sándor

Az alsóházi rájátszásban három fordulót követően a cseh csapat, a HC Znojmo áll az élen, bár a nyitó fordulóban talán az egész bajnokság legnagyobb meglepetését okozták azzal, hogy a saját pályájukon kikaptak az utolsó Innsbrucktól. Igaz, utána Dornbirnben 7-1-re verték a házigazdákat, majd az Olimpija Ljubljanát látták vendégül, és 5-1-el küldték őket haza. A Znojmo  áll az élen 8 ponttal, miután  4 bónuszpontot hoztak magukkal az alapszakaszból. A Sapa két győzelmével és két bónuszpontjával feljött a második helyre. Úgy tűnik, a társulatban felszakadt a pszichés gát, ami miatt az elmúlt egy hónapban nem úgy szerepelt a gárda, ahogy azt várták.

- Látható:  a srácok bátrabban megcsinálják a cseleket, a lövéseik is mind inkább oda mennek, ahova szánták azokat. Mind pozitívabbá válnak, ami ahhoz kell, hogy újra nyerjük a mérkőzéseket. A hétvégén Ausztriában az Innsbrucknak és a Salzburgnak nyolc gólt lőttünk, de volt olyan sorozatunk az elmúlt időszakban, amikor két meccsen csak két gólt szereztünk. Kezd feljönni a csapat mentálisan és játékban is - jelentette ki Bálizs Bence, aki a felnőttek közül hétfőn együtt edzett az ifjakkal.

Mondtam neki: a legutóbbi két meccset a kötelező győzelem terhe nélkül játszották, és nyertek. De kedden muszáj lesz győzni...

- Nem minden mindegy alapon játszottuk a két meccsünket, mindenkit csak a győzelem érdekelt. Mert fontos, hogy ott legyünk a rájátszásban, szeretnénk küzdeni a play-offban. Azért is fontos ez, mert a válogatott divízió I-es csatáira  is jobban fel tudunk készülni, ha nagy csatákon edződünk. Az EBEL-rájátszás ebben sokat tud segíteni!

Jan Neliba jó tanácsait hallgatja az időkérés alkalmával balról jobbra Magosi, Mihály és Kovács (Fotó: Koppán Viktor)

Jan Neliba figyelte az ifjakat, akik különböző figurákat próbáltak. Az edző élvezte a "szabad játékot", a másik térfélen a koronggal kipróbált néhány trükköt, megoldást - emlékezetből...

- Számunkra egyetlen esély maradt a hátralévő hét meccsen: győzni, győzni és győzni. De nem lesz könnyű egyik csata sem. A Znojmo jó csapat, ismerem őket, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy lankadjon a figyelem, a koncentráció, mert nyernünk kell! - mondta.

A találkozó 19.15 órakor kezdődik, biztos sok cseh szurkoló is elkíséri majd a csapatát. A két szurkolótábor a legutóbbi fehérvári meccsen a csata után kölcsönösen a másikat  tapsolta meg és éltette. Folytassák ezt ma is, csak éppen fehérvári sikert követően...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!