Jégkorong

2013.12.02. 19:03

Hetényi Zoltán örül a visszatérésnek

Székesfehérvár - Két év távollét után érkezett vissza a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapatához Hetényi Zoltán, aki sokat segíthet a kapuban az Ördögökön.

Bobory Balázs

Finnország, Észak-Amerika, Finnország sorminta után újra a Sapa Fehérvár AV19 játékosa Hetényi Zoltán, aki 2003 és 2011 között erősítette korábban a klubot. A hálóőr itt mutatkozott be a felnőttek között, innen lett válogatott és sapporói hős, itt mutatott olyan teljesítményt, amely jó ajánlólevél volt a finn élvonalba, illetve Észak-Amerikába.

– Furcsa érzés volt újra belépni a fehérvári jégcsarnokba – kezdte Hetényi Zoltán. – Igazából minden körülmény adott a minőségi munkához, s bár megfiatalodott az öltöző, a legtöbb srácot a válogatottból ismerem. Korábban, amikor itt védtem, sok volt a rutinos játékos, most rengeteg az ifjú, én ezt pozitívnak tartom.

Hetényi Zoltán visszatért a fehérvári kapuba, pénteken már játszhat is a Villach SV ellen. Fotó: Fási László

A hálóőr a szezon korábbi részében a finn élvonalbeli Tapparát erősítette, igaz, bajnokin csak a klub másodosztályú farmcsapatában, a LeKiben szerepelt és nem is védett rosszul. Mégis szerződést bontottak vele.

– Amikor nyáron elfogadtam a Tappara ajánlatát, tudtam, hogy nem lesz sok jégidőm, de arra nem számítottam, hogy egyáltalán nem jutok szóhoz – mondta Hetényi. – Érdekes történet ez, éppen meccsre utaztunk, amikor a menedzserem hívott és kérdezte, hol vagyok? Mondtam, a buszon, hiszen meccs van. Erre azt válaszolta, hogy az edző üzeni, nem számít rám és meg akarnak tőlem szabadulni. Az indok: az edzőnek nem tetszik a játékstílusom, ezért nem bízik bennem. Talán az is baj volt, hogy a másdosztályban hiába ment jól a védés, az igazán kimagasló teljesítmény nem jött össze,

A válás után a válogatott kapus mehetett volna Olaszországba, és két csapat is hívta a finn második vonalból, de ő mégis a Sapa Fehérvárt és az EBEL-t választotta.

– A többi ajánlat nem vehette fel a versenyt a Volánéval, és az osztrák liga presztízsével. Tudtam, hogy a Fehérvárnak két magyar kapusa van, velük viszont nem akartam kiszúrni, ezért azt mondtam, akkor megyek csak haza, ha nem jön olyan ajánlat, amely igazán jó és segíti a fejlődésemet. Ocskay Gábor is lenyilatkozta, nem azért szerződtettek, mert a kapusok rosszul teljesítettek, hanem segítő kezet nyújtott és szeretné, hogy védjek, játékban legyek. A Volán célja soha nem lehet más, mint a rájátszásba jutás, remélem ezért én is tudok tenni valamit, ha lehetőséget kapok, megpróbálom a legjobb formámat nyújtani és bizonyítani a kétkedőknek is.

Hetényi Zoltán együtt játszhat öccsével, Péterrel, ez is öröm a számára:

– Eddig a székely tesók szerepeltek a csapatban, most jönnek a Hetényi-fivérek. Soha nem játszottam még Petivel, most végre ez is megadatik, remélem hatékonyak leszünk együtt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!