Kultúra

2011.02.10. 16:07

Médiatörvény - Elkészültek a kormány módosítási javaslatai

A magyar szakértők megtették szövegszerű javaslataikat a médiatörvény pontosítására - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium csütörtökön az MTI-t.

MTI

A tárca közleménye szerint a kormány a médiatörvény módosítására vonatkozó javaslatokat elküldte az Európai Bizottságnak.
Jonathan Todd, a médiaügyekben illetékes Neelie Kroes uniós biztos szóvivőjének közlése szerint a bizottság megkapta és tanulmányozza a tervezetet, majd a lehető legrövidebb időn belül értékelést ad arról, hogy az minden vonatkozásban összhangban áll-e az EU-joggal.
A közigazgatási és igazságügyi tárca csütörtöki közleménye azt is hangsúlyozza, hogy a kormány nyitott a további egyeztetésekre, és elkötelezett amellett, hogy a magyar médiaszabályozás minden tekintetben megfeleljen az uniós jog által támasztott követelményeknek.
A magyar kormány és az Európai Bizottság szakértői hétfőn tárgyaltak egymással Brüsszelben. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár akkor úgy nyilatkozott: mindkét fél szövegszerű javaslatokat tett azzal a három észrevétellel kapcsolatban, amelyeket az Európai Bizottság a médiatörvényről korábban levélben megfogalmazott. Hozzáfűzte, hogy a hatfős magyar szakértői delegáció a bizottság észrevételeit "hazahozza", és a kormány azokra csütörtökön válaszol.
A konzultációt a magyar kormány javasolta azt követően, hogy elküldte válaszlevelét az Európai Bizottságnak a testület aggályaira, amelyek a regisztrációs szabályok és a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének kiterjesztését, illetve a médiatörvény területi hatályát kifogásolták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!