Kultúra

2016.12.29. 17:20

A Délibáb Népdalkör karácsonyköszöntője - Kerkovits Gyula emlékkiállítása a könyvtárban

Soponya - A gyertyát a település legfiatalabb polgára, a két hónapos Luca nevében édesanyja, Gabriella gyújtotta meg, közreműködött a Délibáb Népdalkör. Megnyitották Kerkovits Gyula emlékkiállítását.

V. Varga József

A negyedik adventi gyertyagyújtáson a Délibáb Népdalkör adott rövid műsort - Szecsődi Rita népzenész, népdalénekes vezetésével - a közösségi háznál.

A gyertyát a két hónapos Luca nevében édesanyja gyújtotta meg Fotó: V. Varga József

Az adventi koszorú negyedik gyertyáját a település legfiatalabb polgára, a két hónapos Luca nevében édesanyja, Halász Gabriella gyújtotta meg. Amint megtudtuk, Lucának két testvére van: a hétéves Laura és az ötéves Balázs. Születtem embernek, / Eredendőn jónak, / Erre a világra / Földi halandónak - Gabriella stílusosan M. Ambrus Kinga: Egy újszülött vallomása című versét tolmácsolta.

A szabadtéri programot követően emlékkiállítást nyitottak Soponya díszpolgára, Kerkovits Gyula európai-hírű kardiológus halálának 10. évfordulója alkalmából a könyvtárban. Köszöntőt mondott Béndek József polgármester, bevezetőt Káliz Sajtos József író, költő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!