Mór

2013.05.07. 14:57

Fergeteges délután a Forgatóssal

A felújított móri Szent István parkban fergeteges hangulatú délutáni programot szervezett a minap a móri Forgatós Táncegyüttes és a Családsegítő Alapítvány minden játékos kedvű érdeklődőnek.

B. Kiss László

Egész délután ingyenes kézműves foglalkozásokat tartottak a tánccsoport tagjai és az Alapítvány munkatársai, lehetett rongybabát, rongyjátékokat, papírsárkányt, tűzzománc és makramé ékszereket készíteni, gipszfigurákat festeni, sakkozni és fejtörő táblajátékokat kipróbálni, volt kötélverés, nemezelés és mandala-színezés, és persze az arcfestők sem tétlenkedtek.

A színpadon felléptek a Forgatós Táncegyüttes iskolás és ifjúsági csoportjai, majd a táncos lábú gyerekek és fiatalok dunántúli és moldvai táncokat és játékokat tanulhattak a profi táncoktatóktól. A muzsikáról a Kákics zenekar gondoskodott, míg a BAB Társulat és Baboth Dóra mesékkel szórakoztatták a fiatalabb és az idősebb közönséget.

A képen a Forgatós ifijei ropják éppen (Fotó: Zelovits Gábor)

A hangulatot csak fokozta Kovács Krisztián kisbíró, aki a délután játékmestereként vezényelte le a a műsort és buzdította a jelen levőket némi játékos vetélkedőre. A vállalkozó szellemű részt vevőkből 6 csapat verbuválódott, akik  néptáncos ruhákkal és kellékekkel felszerelve mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat és tudásukat. A feladatok között volt karikahajtás, kukoricamorzsolás és csutával célba dobás, népdaléneklés, szlalompálya táncos botokból, üvegekből és csizmákból, de a város fontosabb történeti eseményeiről és a felújított parkkal kapcsolatban is tettünk fel kérdéseket. Minden csapat egy kosárnyi ajándékkal és jóleső fáradtsággal tért haza. A napot a Five Notes jazz-zenekar koncertje zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!