Fejér évfordulós emlékei

2021.01.06. 07:20

20 éve tárgyalták a zámolyi gyilkosság ügyét

Válogatás az elmúlt évtizedek híreiből.

Héjj Vivien

Újabb tárgyalás a zámolyi gyilkosságról

20 évvel ezelőtti lapszámunkban írtunk róla, hogy az 1999 nyarán Zámolyon elkövetett elkövetett emberölés és garázdaság ügyében újabb tárgyalások várhatóak. Mint arról beszámoltunk, a Fejér Megyei Bíróság előző év októberében kezdte meg az 1999. augusztus 28-án elkövetett emberölés és garázdaság körülményeinek tisztázását, ám a tárgyalásokat 1999 novemberében bizonytalan időre elnapolták, mivel a vádlottak közül négyen nem jelentek meg a bíróságon. Közülük a másodrendű vádlott időközben herointúladagolás miatt életét vesztette. A vádlottak közül ekkor már ketten letartóztatásban voltak, két személy pedig Franciaországban tartózkodott, ellenük nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Szabadvasárnapot a kereskedelemnek!

„Ausztriában szombaton este hatkor bezárnak az üzletek, s vasárnap zárva tartanak. A szabadvasárnap hazai kereskedelemben történő meghonosításának ötlete heves reakciókat szült.” – kezdődött a 10 évvel ezelőtti címlapon megjelent írás. Mint azt megírtuk, szabadvasárnapról szóló törvényjavaslatot nyújtott be a KDNP. Az indítvány – habár nem csak ezt a szektort érintené – a kereskedelmi ágazattal kapcsolatban váltotta ki a legtöbb vitát. A javaslat szerint az üzletek csupán az év 12 vasárnapján tartanának nyitva. Kivételt képeznének ez alól az alkalmazottak nélkül működő családi vállalkozások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!