múltidéző

2021.07.02. 08:00

Fejér évfordulós emlékei július 2-án

Szücs Zsuzska

Vízműtársulat Iváncsán

A Fejér Megyei Hírlap 1981. július 2-i lapszámában beszámoltunk az iváncsai vízműtársulat alakulásáról. „Hosszú évek óta napirenden volt gyűléseken, összejöveteleken a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátása. A községben biztonságosan iható víz nincs. A vízműtársulat sürgősségét különösen indokolta a napközis óvoda, ahol a napi vízszükséglet nyolc köbméter fölött van. E mennyiséget jelenleg tartósan biztosítani nem lehet” – tudósítottunk a község számára nagy jelentőségű eseményről.

Ultratriatlon-verseny

Harminc évvel ezelőtt, vagyis 1991-ben ezen a napon fejeződött be a székesfehérvári hosszú távú ultratriatlon-­verseny. A távot tizenketten teljesítették. „Öröm volt látni vasárnap este, hogy a székesfehérváriak milyen nagy szeretettel fogadták az utolsó beérkezőket is. A szurkolók tehát úgy vélik – teljes joggal –, egy ilyen versenyben nem elsősorban a helyezés számít” – írtuk meg akkoriban.

Megújult a kápolna

Húsz évvel ezelőtt, azaz 2001-ben kívül-belül meg­újult a börgöndpusztai Szent Antal-kápolna. Elkészült a tetőszerkezet és a harangtartó torony felújítása. Az ünnepségen részt vettek az öreghegyi cserkészek. „Dr. Szendi József nyugalmazott veszprémi érsek – aki annak idején plébánosa is volt a kápolnának – áldotta meg a hajlékot. Balogh Jánosné pedig, aki 40 évvel ez­előtt itt esküdött örök hűséget férjének, oltárterítővel ajándé­kozta meg a gyülekezetét” – tudósítottunk a történésekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!