Bulvár-celeb

2 órája

Ez azért durva! III. Károly olyat kért Katalin hercegnétől, hogy tátva marad a szánk

Katalin természetesen elutasította apósa furcsa kérését, és ezt teljesen meg tudjuk érteni.

MW

III. Károly nagyon furcsa dolgot kért menyétől

Fotó: AFP

Harry herceg volt a "pletykás" ebben az esetben, ugyanis elárulta, mit kért Károly király Vilmos feleségétől. Az is kiderült, hogy Katalin hercegné nem teljesítette ezt.
Katalin és Károly király köztudottan szoros kapcsolatot ápolnak, és a néhai Erzsébet királynőhöz hasonlóan Károly sem rejti véka alá, hogy Vilmos herceggel kötött házassága óta Katalin milyen nagy kincs a monarchia számára. 

A hercegné, aki még nagybetegen is elkötelezett maradt az uralkodó és a királyi család támogatása mellett, az elmúlt hetekben újra a reflektorfénybe lépett: megjelent a Trooping the Colour ünnepségen, és Wimbledonban is ő adta át a győztesnek járó trófeát.

Van azonban valami, amire határozott nemet mondott Katalin, mégpedig akkor, amikor Károly néhány évvel ezelőtt különleges kérést intézett hozzá. Katalin - Harry herceg szerint - határozottan visszautasította azt.

Sussex hercege a Spare (Tartalék) című könyvében árulta el a részleteket. Harry szerint Károly arra kérte Katalint, hogy változtassa meg a nevét, de ő nem volt hajlandó eleget tenni ennek.

Fotó: AFP

Károly király, angolul (Charles) és Kamilla királyné (angolul Camilla) neveik miatt lett volna szükség erre. Ugyanis már volt egy királyi jelkép: egy C betűvel és felette egy koronával, ami a királyra és a királynére utalt. Mivel Katalin hercegné nevének eredeti írásmódja Catherine, Károly úgy érezte, hogy ez túl zavaró lenne.

Legyen Katherine K-val - javasolták

- idézte fel Harry herceg az eseményeket. A herceg állította, hogy amikor a javaslat elhangzott, bátyja, Vilmos nem véleményezte azt: "Vilmoshoz fordultam, és olyan pillantást vetettem rá, hogy 'Hallod ezt? ' Az arca rezzenéstelen maradt." Katalin azonban megtartotta teljes nevének, a Catherine-nek az eredeti írásmódját, annak ellenére, hogy ez zavart okozhat.

Hogy később ez mit okozott kettejük kapcsolatában, kiderül a Life.hu cikkéből. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!