Megrázó reggelre ébredt a város

2 órája

Tragikus lakástűz Fehérváron - súlyosan sérült egy fiatal lány (videó, helyszíni fotók)

Megrázó reggelre ébredt vasárnap Székesfehérvár Almássy lakótelepe. Egy négyemeletes társasház negyedik emeletének egyik lakása borult lángba. A lakástűznek súlyos sérültje is van.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Július 28-án, hajnalban ütött ki a tűz az Almássy telep egyik négyemeletes társasházának negyedik emeleti, tetőtéri lakásában. Az épületből tizenhat lakót menekítettek ki, a lángokat pedig a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai hősies munkával fékezték meg. A tűzoltók jelenleg is a helyszínen tartózkodnak, a tűzvizsgálati helyszíni szemle zajlik. A kiégett lakásból az ingóságokat a téren helyezték el. A lakótelepiek a feol.hu-nak elmondták: úgy tudják, egy fiatal lány a tűz elől menekülve ugrott ki a lakásból, de fára-bokorra esett. Az Országos Mentőszolgálat a feol.hu-nak megerősítette: a helyszínről egy fiatal nőt szállítottak súlyos sérülésekkel kórházba.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a feol.hu-nak elmondta: a teljes terjedelmében égő lakást négy vízsugárral a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári, a pétfürdői és a siófoki hivatásos tűzoltók fojtották el. Az oltásban 28 tűzoltó vett részt, nyolc gépjármű fecskendővel. Az oltási munkálatokat követő helyszíni szemle után dől el, mikor térhetnek vissza otthonaikba a lakók. A délelőtt folyamán erre még nemkerülhetett sor.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A tragikus eset kapcsán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is megszólalt: „Önkormányzatunk minden lehetséges segítséget kész megadni a tűzben érintetteknek. A sérülteknek, érintett családoknak mielőbbi felépülést, talpra állást kívánok, Székesfehérvár Önökkel van” – írta közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!