Bulvár-celeb

2 órája

Ez nem vicc: III. Károly örökbefogadott egy nyugdíjas tyúkot

Henrietta az egymilliomodik, akit egy jótékonysági szervezet mentett meg a biztos haláltól.

MW

Az uralokdó nemes ügy mellé állt

Forrás: AFP

III. Károly brit király "nyugdíjazott" tojótyúkot fogadott örökbe pénteken a British Hen Welfare Trust (BHWT) jótékonysági szervezettől - adta hírül az MTI.  Az uralkodó által Henriettának elnevezett szárnyas az egymilliomodik, amelyet az idős tojótyúkok megmentéséért küzdő szervezet mentett meg. Közlésük szerint a korosodó tyúk III. Károly nyugat-angliai birtokán lelt új otthonra, 29 sorstársával együtt néhány napja szállították át Highgrove kertjeibe, amelyek nyaranta a nagyközönség előtt is nyitva állnak.

Henrietta az egymilliomodik tyúk, amely a jótékonysági szervezet segítségével új otthonra talált. A tojótyúkokat rendszerint 18 hónap után cserélik le fiatalabb állatokra, hogy továbbra is kifizetődő legyen a tartásuk, és az árakat alacsonyabban tarthassák. Az így haszontalanná vált idősebb szárnyasokat levágják.

A BHWT azon dolgozik, hogy megmentse az állatokat. Jane Howorth, a szervezet vezetője kihangsúlyozta, mennyire nagy örömmel tölti el a gondolat, hogy ilyen sok tyúknak sikerült idős korára békés életet biztosítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!