Bulvár-celeb

3 órája

Imane Helifet kezelésbe vette egy stylist, szexbombát akart faragni belőle (videó)

Az Imane Helif körül dolgozó stáb igyekszik mindent elkövetni, hogy a világ nőnek lássa a sportolót.

MW

Imane Khelif

Forrás: AFP

A párizsi olimpiai női ökölvívótornáján a 66 kilós súlycsoportban az algériai Imane Helif lett az aranyérmes, miután valamennyi ellenfelét, köztük a magyar Hámori Lucát, egyhangú pontozással verte.

Helifet hazájában hősként ünneplik, Abdelmadzsid Tebboune köztársasági elnök pazar fogadást adott Algéria történetének hetedik olimpiai bajnoka tiszteletére. És az algériai szövetség csak azért is igyekszik mindent elkövetni, hogy bebizonyítsák: a férfias külsejű bokszoló nő. 

Ennek érdekében nemrég egy videót is közzétettek, amelyben egy stylist nővé formálta a sportolót – szúrta ki az Index.

Bár az olimpiának vége, az algériai bokszoló, Imane Helif botránya továbbra sem csillapodik. Az 1996-os atlantai olimpia magyar bajnoka, Kovács István markáns véleményt fogalmazott meg – írja az Origo.

„2022. május 24-én érkezett meg Helif vizsgálatának az eredménye, amelyet egy törökországi laborban végeztek el” – mondta az 1996-os olimpia ökölvívó bajnoka, Kovács István. Hozzátette:

Én akkor a nemzetközi szövetség főtitkára voltam, ezért is kaphattam meg ezeket a dokumentumokat. Ez a teszt már azt bizonyította, hogy Helif teste, génállománya XY-kromoszómákat tartalmaz. Ez a tény az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem felel meg a női nemnek. Ezzel én nem azt akarom állítani, hogy férfi, pláne azért sem, mert a genetikusok közben kiderítették, hogy lehet valaki XY-kromoszómával nem férfi. De a mi értelmezésünkben nem nő, hanem valahol a kettő között van.

Koko szerint Imane Helif morálisan nem jogosult arra, hogy ezzel a kromoszómával, azzal a testfelépítéssel, azzal az izomrendszerrel, ami neki van, lányokat, nőket verjen a ringben. „Ha mi beengedjük a nőket a szorítóba, akkor nekik alapvető joguk van ahhoz, hogy nőkkel mérkőzzenek” – tette hozzá az egykori bokszoló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!