Hátborzongató

2 órája

Borzalmas titkokat rejtett Michael Jackson szobája, a rendőrök is megdöbbentek a halála után

2009. június 25-én halt meg a pop királya, és amikor a rendőrség átkutatta Los Angeles-i villáját, vérrel átitatott inget, tűket és gyógyszereket találtak. De voltak még ennél is elborzasztóbb dolgok Michael Jackson otthonában.

MW

Michael Jackson

Fotó: AFP

Az énekes házából származó képeket a Daily Star tette közzé, a fotókon az a szoba látható, ahol Jackson az utolsó pillanatait töltötte, és amely tele volt gyógyszeresfiolákkal. De ez nem minden: a helyiségben egy hátborzongató babaszentély is volt – áll Mark Langhorne és Matt Richard 2016-ban megjelent 83 perc: Michael Jackson sokkoló halála című könyvében. 

„Az asztalok tele voltak orvosi kellékekkel, például gyógyszeresdobozokkal, fecskendőkkel és csövekkel. A székeken és az asztalon latexkesztyűk voltak szétszórva, és egy csomó sóoldatos zacskót is találtak” – írják.

Döbbenetes tárgyak sora

A szobában állt egy fából készült komód, amelynek fiókjára egy nagy táblát akasztottak. Ezen egy csecsemő arcképe és a „sweet baby”, azaz édes kisbaba felirat olvasható. A komódon kisbabákról készült reklámfotók álltak a sztár gyerekeiről készült, bekeretezett fotók mellett. Az ágyon egy bársonypárnát, egy szemüveget, egy CD-t és egy szőke hajú, élethű játékbabát találtak a hatóságok.

This is it
A pop királya 2009-ben, halála évében
Fotó: AFP

Az egyik nyomozó korábban így nyilatkozott Jackson haláláról:

Volt egy számítógép is az ágyon, azon is voltak kisbabákról készült képek. Mindenki tudott azokról a vádakról, amelyeket az évek során Mr. Jackson ellen felhoztak. Az első gondolatom, az volt, amikor megláttam a laptopot az ágyon: »Belenézzek?« De fel kellett ismernem, hogy éppen nem ilyen típusú ügyben nyomoztam.

Martinez a Killing Michael Jackson című filmben elmondta: különösnek találták, hogy be volt gyújtva a kandallóba a Los Angeles-i nyár közepén. A helyiségben pokoli hőség és borzalmasan büdös volt, Jackson ugyanis nem engedte, hogy takarítsanak a szobában.

Ez történt a sztár halálakor

A boncolási jegyzőkönyv szerint Michael Jackson halálát szívmegállás okozta 2009. június 25-én. Orvosa, Conrad Murray halálos nyugtatókoktélt adott be neki, ugyanis túladagolta a propofolt és a benzodiazepineket. A mentősök mindössze 3 perccel a riasztás után értek a helyszínre, de a pop királya már nem lélegzett, hiába próbálták többször is újraéleszteni. Jacksont végül a Ronald Reagan UCLA orvosi központban nyilvánították halottnak. Murray négy évre rács mögé került, 2013 októberében helyezték feltételesen szabadlábra.

Jackson boncolásakor kiderült, milyen nyomorúságos fizikai állapotban volt élete utolsó szakaszában. A rendőrség leírása szerint a haja nagyon gyér volt, parókát viselt. A paróka a fejbőréhez volt ragasztva, emiatt az tele volt sebekkel és hegekkel. 

A gyomrában a halálakor csak részben feloldódott tablettákat találtak – állítólag naponta csak egyszer és nagyon keveset evett. Az egész testén a fájdalomcsillapító injekciók okozta szúrásnyomok voltak. A térdét és a sípcsontját rejtélyes zúzódások, a hátát vágások borították – írja cikkében a Life.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!