Krimi

2024.06.08. 08:15

Döbbenetes fordulat Madeleine McCann ügyében: előkerült egy bizonyíték

Áttörés történt a 2007-ben, Portugáliából eltűnt angol kislány ügyében.

MW

Madeleine McCannért a mai napig gyújtanak gyertyát

Fotó: AFP

A német rendőrség olyan e-maileket fedezett fel,  amelyek bebizonyíthatják, hogy Christian Brückner rabolta el Madeleine McCannt. Titus Stampa vezető nyomozó a Braunschweigi regionális bíróságon azt vallotta, hogy 

olyan e-maileket találtak Brückner Hotmail-fiókjában, amelyek közvetlenül az ügyhöz kapcsolják a férfit. 

Részleteket nem oszthatott meg, mert azok, mint elmondta:

Madeleine meggyilkolásával kapcsolatosak.

Tampa azt sem volt hajlandó elárulni, hogy az e-mailek tartalmaznak-e a gyanúsítottat terhelő fotókat vagy videókat.

Christian Brückner megérkezik a bíróságra
Fotó: AFP

Tömegesen törölték a dolgokat a postaládából. Semmi sem volt benne 2007 januárjától

- mondta a rendőr.

A e-mailek felfedezése áttörés az ügyben, ez az első alkalom, hogy egy nyomozó olyan bizonyítékokról számolt be, amelyek közvetlenül összekapcsolják Christian Brücknert  Maddie 2007-es eltűnésével. Az első számú gyanúsított jelenleg Németországban raboskodik, eljárás folyik ellene más, ehhez az ügyhöz nem kapcsolódó szexuális jellegű bűncselekmények miatt. Brückner tagadja, hogy köze lenne Madeleine eltűnéséhez - írja cikkében a Life.hu.

A német hatóságok hozták el az áttörést

Maddie ügyében először a brit rendőrség nyomozott, de bizonyítékok hiányában 2008-ban megszüntették az eljárást. A kislány szülei azonban nem adták fel, 2011-ben a Scotland Yard kezdte keresni Maddie-t. 

Végül 2020-ban a német hatóságok nevezték meg először Brücknert gyanúsítottnak, azóta is nemzetközi szinten folytatják a nyomozást.

Az ügyészek 2019-ben a Microsofthoz intézett fellebbezés után kaptak hozzáférést egy titkos e-mail fiókhoz, amely bűntények fotóit tartalmazta. Stampa nyomozó azt is elmondta, hogy Brückner olyan felvételeket is megpróbált törölni, amelyen 3-4 éves gyerekek bántalmazása látható. 

Christian Brückner rovásán több szexuális bűncselekmény is van
Fotó: AFP

A rendőr ismertette a férfi egyik e-mailjének tartalmát, amelyben az egyik fantáziáját részletezte egy ötéves kislányról és az édesanyjáról, akiket elrabolnak furgonnal, majd szexuálisan bántalmaznak, "az egyiket a másik előtt megerőszakolják" - mondta el Stampa a levélről. E történet egy másolatát 2017-ben Portugáliában is megtalálták egy laptopon, amelyet szintén Brückner használt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!