Krimi

13 órája

Szerencséje volt: legyőzte az őt megtámadó medvét egy 72 éves férfi

Az idős ember egyedül volt, amikor Montana állam egy erdős területén áfonyaszedés közben, megtámadta egy kifejlett nőstény grizzly medve.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Getty Images

A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de legyőzte az állatot - közölték a Montana Fish, Wildlife & Parks tisztviselői. Mint mondták, a dulakodás során sikerült elsütnie a nála lévő kézifegyvert, és megölte a medvét. Az idős embert egy helyi kórházba szállították.

A medve valószínűleg egy kölykeit védő anya volt. A vadvédelmi dolgozók megkezdték a kölykök keresését a környéken. "A bocsok korától függ, hogy a vadonban hagyjuk őket, mert ha elég idősek, van esélyük a túlélésre" - mondta Dillon Tabish a Wildlife & Parks szóvivője.

A támadás a Flathead Nemzeti Erdőben történt, körülbelül 2 mérföldre északra Columbia Falls-tól, egy északnyugat-montanai, mintegy 5500 lakosú várostól - közölte az állami vadvédelmi hivatal.

Költöztetik vagy megölik

A medvetámadás napján a Wildlife & Parks munkatársai lelőttek egy másik felnőtt nőstény grizzly medvét, amely a Yellowstone Nemzeti Parktól északra fekvő Gardner város környékén házakba tört be, és élelmet lopott, de embereket nem sebesített meg. Ez a medve nem ugyanaz a példány volt, amelyik az idős férfi megtámadta. 

A vadgazdálkodók időnként befogják és elszállítják azokat a grizzly medvéket, amelyekről köztudott, hogy problémákat okoznak a környéken. De azokat, amelyek emberekre támadtak, vagy ha úgy ítélik meg, hogy - függetlenül attól, hogy más területre költöztetik őket - továbbra is problémát okozhatnak, megölik.

Mintegy 2000 grizzly vándorol Wyoming nyugati részén, Idaho keleti részén és Montana nyugati részén, míg további több ezer a kanadai Sziklás-hegységben és Alaszkában él.

Vadásznának rájuk

A grizzly medve az Egyesült Államokban veszélyeztetett faj, egy kifejlett példány akár 700 kilogramm súlyú is lehet. A Sziklás-hegység államainak választott tisztségviselői sürgetik a szövetségi hatóságokat a medvék védett státuszának feloldására, ami lehetővé tenné a vadászatukat - írja az nypost.com nyomán a Travelo.

A grizzly medve gyorsan fut, elmenekülni előle szinte lehetetlen, de az alábbi videóban szereplő vadlovaknak sikerült:

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!