Krimi

20 órája

Halálba zuhant a tapasztalt hegymászó, felesége tehetetlenül nézte a tragédiát

Az év utolsó mászása a házaspár utolsó közös programjává lett.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Egy ausztrál házaspár, Emma és Daniel Heritage mindketten tapasztalt hegymászók voltak, már évek óta közös hobbijuk volt a csúcsok meghódítása. A két 28 éves fiatal ezért úgy döntöttek, hogy az év utolsó mászását szeptemberre tervezik, hogy még a rossz idő beköszönte előtt meghódítsák a kanadai Banff nemzeti park egyik hegyét.

A közös élményből azonban pillanatok alatt megrázó tragédia lett...

A Metro magazin beszámolója alapján írja a Metropol: Emma és Daniel éppen elkezdték az útjukat a kanadai Sziklás-hegységben, de már az első akadályoknál érezte Daniel, hogy nem lesz annyira egyszerű dolguk a mászás során.

Daniel és Emma együtt hódoltak sportszenvedélyüknek
Forrás: Metro 

A férjem utolsó szavai ezek voltak: »Hú, ez egy kicsit nehezebb volt, mint amire számítottam.« Ezután még negyedóráig másztunk felfelé, amikor egyszer csak meglazult a biztosítókötele, és hangtalanul lezuhant egy sziklapárkányról. A gyomrom összeszorult, amikor láttam, hogy Daniel a hátán gurul nagy sebességgel a perem felé. Ekkor láttam őt utoljára életben. A teste tovább gurult a kanyon felé, és végül lezuhant mellém. Nem kiáltott, nem kért segítséget, csupán elveszítette az eszméletét és vér folyt a szájából

– mondta el Emma, aki elárulta, hogy ezután 90 percig fogta a férjét, amíg várta a mentő megérkezését. Miután megérkezett a helikopter, már tudta, hogy a férje menthetetlen.

Tudtam, hogy mi történt, amikor a mentősök felszólítottak, hogy engem hoznak le elsőnek, és csak utána Danielt. Azt hiszem, hogy ez volt az egyik legszívszorítóbb pillanat az életemben, mert el kellett távolodnom tőle

– mondta a fiatal özvegy, akinek ezután még ideje sem volt felocsúdni a gyászból, már több mint 10 ezer fontot kellett kifizetnie a test lehozására és hazaszállítására Ausztráliába, később pedig 8000 fontot a temetésre, amelybe az anyósa és a GoFoundMe-támogatók is beszálltak. Emma egy életre megtanulta, hogy a bürokrácia nincs tekintettel a gyászra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!