Rekordot döntött

2024.07.10. 10:01

Az Eb új sztárja, a 16 éves Lamine Yamal visszaszólt az őt kritizáló francia játékosnak (videó)

Az Eb-döntőbe jutott spanyol labdarúgó-válogatott 16 éves sztárja, Lamine Yamal elképesztően nagy góllal szerezte meg első találatát a németországi tornán. A lefújás után a mérkőzés legjobbjának választott tini visszaszólt a meccs előtt neki „beszóló” francia játékosnak, Adrien Rabiot ugyanis kritizálta a sajtótájékoztatón.

MW

A spanyol Lamine Yamal ünnepli a 2:1-es győzelmet

Forrás: AFP

Fotó: Peter Kneffel

Az Eb-n eddig három gólpasszal jeleskedő Lamine Yamal a mérkőzés 21. percében éppen Adrien Rabiot eszén túljárva, 25 méterről lőtt gyönyörű gólt a francia kapu jobb felső sarkába. 

Ezzel egyébként a Barcelona tehetsége 16 évesen és 362 naposan az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzőjévé vált.

A lelátón nézte végig a meccset Yamal családja is, akik nem tudták kordában tartani az érzelmeiket. A közösségi médiában megjelent egy felvétel, amelyen a fiatal támadó nővére, Baraa és az édesanyja, Sheila Ebana is elsírta magát a 17. születésnapját szombaton, éppen a döntő előtti napon ünneplő Yamal bődületesen nagy góljától – adta hírül az Origo.

Mbappé is gratulált a mérkőzés legjobbjának

A futball nem bonyolult túlságosan, jó vagy, vagy nem vagy jó. És én most nem voltam jó. Hazamegyünk, ilyen egyszerű most a helyzet. Az Eb kudarc lett számomra, hiszen Európa-bajnok akartam lenni. Most elmegyek nyaralni, kipihenem magam, ami jót fog tenni, aztán készülök új kihívásokra, sok a tennivalóm

– mondta Kylian Mbappé.

Őszinte szavai tanulságosak. Mbappé a lefújás után gratulált Lamine Yamalnak. Most róla áradozik  futballvilág, nem Mbappéról – írja a Magyar Nemzet.

Lamine Yamal visszaszólt a neki „beszóló” francia játékosnak

A mérkőzés után a Barcelona játékosa a kamerának mutogatott, miközben ezt ismételgette: „Most beszélj, most beszélj!”

Mindezzel „törlesztett”  Adrien Rabiot-nak, aki az elődöntő előtti sajtótájékoztatón üzent neki:

Ha a döntőben akar játszani, többet kell tennie, mint amit eddig tett. Nyomást fogunk helyezni rá, hogy kényelmetlenül érezze magát a pályán

– mondta akkor a francia játékos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában