A kudarc után is folytatja

5 órája

Cristiano Ronaldo: ha már nem tudok segíteni a válogatottnak, akkor visszavonulok

A Nemzetek Ligája első játéknapján Portugália azonnal pályára lép, méghozzá csoportrangadón fogadja Lisszabonban a legutóbbi kiírás ezüstérmesét, Horvátországot. A harminckilenc éves Cristiano Ronaldo továbbra is tagja a portugál nemzeti csapatnak, az ötszörös aranylabdásnak meg sem fordult a fejében, hogy a rosszul sikerült Európa-bajnokság után lemondja a válogatottságot.

MW

Christiano Ronaldo nem fontolgatja visszavonulását, marad a portugál válogatottban

Forrás: APA-PictureDesk via AFP

Fotó: Severin Aichbauer

Roberto Martínez, Portugália szövetségi kapitánya a veterán csatár csalódást keltő Európa-bajnokságát követően Cristiano Ronaldót ismét bevette a keretébe a Nemzetek Ligája első két mérkőzésére. Martínez még augusztus végén jelentette be a keretet a szeptember 5-i Horvátország és a szeptember 8-i Skócia elleni hazai mérkőzésekre – írta meg az Origo. A nyári kontinenstorna után sokan azt gondolták, hogy a portugál világsztár lemondja a válogatottságot, de Ronaldo elmondása szerint még tudja segíteni a portugál nemzeti tizenegyet.

Ronaldo titkolódzik

Cristiano Ronaldo a nyári Európa-bajnokság második legidősebb futballistája volt honfitársa, Pepe mögött. A negyvenegy éves védő be is fejezte pályafutását a portugálok Franciaország ellen tizenegyesekkel elveszített negyeddöntőjében, Cristiano Ronaldo viszont továbbra is két fronton teljesít: az al-Nasszr mellett a portugál válogatottnak is rendelkezésére áll, minden bizonnyal pályára lép csütörtökön, a Horvátország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Meg sem fordult a fejemben az Európa-bajnokság után, hogy elhagyjam a nemzeti csapatot

 – szögezte le Cristiano Ronaldo, akinek az idei volt az első olyan nagy világversenye (Eb vagy vb), amelyen nem szerzett gólt. 

Az al-Nasszr 39 éves játékosa 130 góllal vezeti a férfiak nemzetközi örökranglistáját, ennek ellenére Ronaldo kiszorulása a 2022-es világbajnokság alatt vált először lehetséges forgatókönyvvé, amikor az egyenes kieséses szakaszban a padon találta magát. A vb után Fernando Santos szövetségi kapitánynak mennie kellett, s egyértelműnek tűnik, hogy Ronaldo túlnőtt a csapaton. A portugál támadó továbbra is úgy gondolja, hogy addig fog játszani a portugál válogatottban, amíg akar.

Amikor visszavonulok a válogatottól, nem fogom senkinek előre elárulni. Az én spontán, de egyben alaposan átgondolt döntésem lesz. Amikor eljön az idő, továbblépek. Nem lesz nehéz meghozni a döntést. Ha azt érzem, hogy már nem teszek hozzá a csapathoz, magamtól fogok távozni

 – nyilatkozta a portugál világsztár, aki az Eb-negyeddöntős szereplést sem tekinti kudarcnak.

Az emberek elvárásai a válogatottal szemben túlságosan magasak voltak

 – jelentette ki Cristiano Ronaldo, mintha csak Marco Rossi szavait akarta volna visszhangozni.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában