Fájó vereség

2 órája

A cselgáncsozó Pupp Réka kikapott a bronzmeccsen

Pupp Réka az ötödik helyen végzett vasárnap a párizsi olimpia cselgáncstornáján, az 52 kilogrammosok között. A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző második olimpiáján a mongol Lkhagvasuren Sosorbaram elleni győzelem után kikapott az ötkarikás ezüst- és bronzéremmel is rendelkező olasz Odette Giuffridától a negyeddöntőben, így a bronzéremig tartó vigaszágra került. Ott a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo várt rá, akit 46 másodperc alatt ipponnal vert meg.

MW

Pupp Réka, miután veszített a francia Amandina Buchard ellen

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa azzal a francia Amandina Bucharddal találkozott a bronzmeccsen, akit gyakorlatilag a zsúfolásig megtelt Mars-mező Aréna egész közönsége bíztatott. Az Atomerőmű SE 28 éves sportolója korábban már hétszer is összecsapott a francia dzsúdóssal, ám legyőzni még nem tudta. Buchard Tokióban ezüstérmet szerzett és tagja volt a csapatversenyben győztes válogatottnak, ezenkívül kétszeres Európa-bajnok, világbajnokságról pedig öt bronzérme van. Az elődöntőben ugyanakkor viszonylag simán kikapott az üzbég Dijora Keldijorovától, aki a címvédő japán Abe Utát is búcsúztatta.

A bronzmeccsen az alapidőben nem született akció, az aranypontig tartó ráadás harmadik perce után pedig a Tokióban ezüstérmes Buchard vazaarit érő akcióval nyert.

Pupp három éve is ötödik volt az ötkarikás játékokon.

Pupp Réka: úgy érzem, mindent beletettem a meccsbe

Pupp Réka úgy érezte, le tudja győzni olimpiai ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok francia ellenfelét, akitől hosszabbítás után kapott ki a bronzmérkőzésen vasárnap a párizsi olimpia cselgáncstornáján, a 52 kilogrammosok között, ezért nagyon elkeseredett a vereség miatt.

Nem mondom, hogy jól vagyok, mert egyáltalán nem...

– nyilatkozott könnyeivel küszködve a kétszeres Eb-harmadik magyar dzsúdós, aki kiemelte:

Úgy érzem, hogy mindent beletettem ebbe a meccsbe, de ez most nem volt elég.

PUPP Réka
Pupp Réka
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Hozzátette: úgy érezte, le tudja győzni a francia Amandina Buchardot, akit eddig még nem sikerült megvernie.

Úgy mentem fel a szőnyegre, és közben is azt éreztem, hogy meg tudom fogni. Egy pillanatig sem gondoltam azt, hogy ez egy egyszerű mérkőzés lesz, remélem ő sem gondolta. Szerintem volt olyan meccs közben, amikor ő sem érezte biztonságban magát

– fogalmazott.

Az aranypontig tartó hosszabbításról elmondta, már mindketten nagyon fáradtak voltak.

Nem tudom, mit csinálhattam volna máshogy. Nyilván ki lehet elemezni a mérkőzést, mit lehetett volna máskép csinálni, de ezen már nem tudok változtatni

– jelentette ki elkeseredetten.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!