Ellenséges hangulat

21 órája

Messi dühöngött a botrányos nyitómeccs után, lebuktak a drónnal kémkedő kanadaiak

Botrányosan ért véget az olimpia férfi-labdarúgótornájának első mérkőzése Argentína és Marokkó között, még a a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi sem hagyhatta szó nélkül az esetet. A férfiak mérkőzése után olimpiai címvédő kanadai női labdarúgó-válogatott szakmai stábja is kínos helyzetbe került, miután két tagja drónokkal kémkedett az ellenfelek után, így lesve meg az edzéseiket. Forrnak az indulatok a női és a férfi focitornák körül a francia fővárosban.

MW

Palackokkal és füstbombákkal dobálták az argentin játékosokat

Forrás: AFP

Fotó: Arnaud FINISTRE

Roppant ellenségesen fogadták a párizsi olimpia futballtornájának első mérkőzésén Argentínát. A himnuszát Saint-Etienne-ben a Stade Geoffroy-Guichard Stadion közönsége kifütyülte, és nemcsak azért, mert a 35 ezer szurkoló többsége marokkói volt, azaz az ellenfelet támogatta. Az előrejelzések szerint az argentin válogatott az egész olimpiai alatt erre számíthat – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Ráadásul az argentin csapat egy fura közjáték után meglepetésre 2-1-re kikapott Marokkótól, amit Lionel Messi sem hagyhatott szó nélkül.

A marokkói szurkolók közül néhányan berohantak a pályára
Fotó: Armaud Finistre / Forrás: AFP

Cirkusz a meccsen

Az argentin csapat már a második félidő elején kétgólos hátrányba került, majd sokáig csak a szépítésre futotta erejükből, de a 15 percesre tervezett hosszabbítás után, a 106. percben Cristian Medina közeli fejesével végül egyenlített. 

Ezt követően a marokkói szurkolók közül néhányan berohantak a pályára, míg mások palackokkal és füstbombákkal dobálták az argentin játékosokat, akik rendőri kíséret mellett fedezékbe vonultak

– írta meg az Origo.

Sokáig nem is lehetett tudni, hogy véget ért-e a meccs vagy csak félbeszakították, majd másfél órával később a játékosok lejátszották még a hátralévő három percet, de mielőtt újra a pályára léptek volna, a játékvezető a VAR közbeavatkozásával elvette Medina gólját, mivel az argentin játékos lesen volt az egyenlítés előtt. Az eset után nem fogta vissza magát a Barcelona korábbi sztárja, Javier Mascherano, aki jelenleg az olimpián szereplő argentin válogatottat irányítja.

Ennél nagyobb cirkuszt még életemben nem láttam

– dühöngött a 40 éves szakember a meccs után. Lionel Messi sem hagyta szó nélkül az Argentína–Marokkó-mérkőzésen történt botrányt. A nyolcszoros aranylabdás, világbajnok argentin klasszis nem tudta visszafogni az érzelmeit és szintén a közösségi médiában adott hangot a csalódottságának. Az olimpiai címvédő kanadai női labdarúgó-válogatott szakmai stábja szintén kínos helyzetbe került az Új-Zéland elleni első mérkőzésük előtt.

Drónnal kémkedtek

A címvédő kanadai válogatottnál néhány stábtag túllőtt a célon a csúcstechnológia alkalmazásakor, mivel úgy döntöttek, drónt repítenek a stadion fölé, amelyben az első ellenfél, Új-Zéland edzett. Balszerencséjükre az óceániaiak észrevették a turpisságot, jelentették a rendőrségnek, és innentől már elkerülhetetlen volt a botrány, mert kiderült, a drón kezelője a kanadai szakmai stáb tagja. 

A teljes csapatunk nevében szeretnék elnézést kérni az új-zélandi válogatott játékosaitól és vezetőitől, a szakmai stáb tagjaitól. A történtek nem képviselik azokat az értékeket, amelyeket Kanada képvisel, és amelyekért kiáll. Elsősorban én vagyok felelős a csapatunk tagjainak magatartásáért, úgyhogy ennek megfelelően úgy döntöttem, nem látom el az edzői feladataimat a kispadon az Új-Zéland elleni mérkőzésen. Ezt mindkét csapat érdekeit szem előtt tartva teszem, és hogy biztosítsam a mérkőzés sportszerű keretek közötti lejátszását a tőlem telhető maximális módon

fogalmazott Bev Priestmann, a kanadaiak szövetségi kapitánya. Az pedig már tényleg csak „hab a tortán”, hogy szerda esti Mali–Izrael meccsen történt lelátói botrányt sem lehetett megakadályozni, így elmondható, hogy komoly gondok vannak a szervezéssel a francia fővárosban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!