Újabb fejlemények

Tegnap, 13:47

Kiszivárgott információ: Imane Helif biológiai, illetve genetikai értelemben tényleg férfi

A Wire Sports újságírója, a díjnyertes Alan Abrahamson birtokába került a Nemzetközi Bokszszövetség három hivatalos levele, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak írtak azokról a nemi tesztekről, amelyek nyomán az algériai Imane Helifet és a tajvani Lin Jü-tinget kizárták a világbajnokságokról. A publicista a laboreredményeket is látta, amelyeknek az eredménye teljesen egyértelmű.

MW

Imane Helif

Forrás: AFP

Fotó: Mehmet Murat Onel

Két nemi tesztet is elvégeztek a sportolóknál

Az első tesztet még a 2022-es isztambuli ökölvívó-világbajnokságon végezték el, ám akkor csak a verseny lezárását megelőző napon volt laborvizsgálat, így annak az eredményének tudatában visszamenőlegesen már nem zárták ki a versenyzőket. Viszont a tesztek eredménye megalapozta a 2023-as indiai világbajnokságok vizsgálatait is Imane Helifékkal szemben, amelyeknek eleve az volt a céljuk, hogy megerősítsék vagy felülírják az isztambuli eredményeket –  írja a Hetek.

Olympic Games Paris 2024 - Boxing
Imane Helif a Hámori Luca elleni mérkőzésen
Fotó: Mehmet Murat Onel / Forrás: AFP

Az Új-Delhiben végzett laborkutatás, nemi teszt viszont minden kétséget kizáróan megállapította a rendellenességet, abnormalitást.

A dokumentumokon egyenesen az szerepel, hogy a kromoszómaelemzés férfi kariotípust tárt fel, és ezekről fényképes bizonyítékokat is csatoltak ahhoz a levélhez, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak küldtek.

A levélben azt írták: 

„Arra a következtetésre jutottak, hogy az ökölvívó DNS-e egy XY-kromoszómákból álló férfi DNS-e volt.”

Ám hiába a bizonyítékok, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljesen melléjük állt, most már biztosan mindketten érmesek lesznek Párizsban – Omane Helif épp a magyar Hámori Lucát győzte le legutóbb – emlékeztet az Origo

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában