Olvasó

2011.02.14. 03:29

Modern nyelvújítás

Szinte pontosan ugyanolyan balesetet szenvedett egy Fordot vezető sofőr szombat éjjel a Lágymányosi hídon, mint Robert Kubica múlt héten a raliversenyen: korlát nyársalta fel az autóját - adta hírül egy internetes portál.

nincs nev

A fehér Ford Sierra érintőlegesen ütközött egy taxival, majd nagy sebességgel a szalagkorlátba csapódott - ennyi történt, amit jobb napokon egy címes hírbe préselünk. Jobb napokon azt értem: ha nincs uborkaszezon. Az uborka betakarítása június vége és szeptember közepe között történik, s e két és fél hónapban általában a közéletben sem történnek nagy események, a parlamenti ülésszaknak vége, a politikusok nyaralnak, az iskolák bezárnak, a színházakban is szünet van. Magyarán: a fű sem nő! Ma, ahogy látom, bármelyik nap lehet ilyen. A kínálat pazar, a fitymaszűkülettől a fogyáson és fittségen át a szépülésig. Az embernek kedve lenne az asztalra csapni, de nem teszi, mert még el találja törni, s akkor aztán majd jól megkapja: ez is olyan kubicás volt, hogy háromszor kell műteni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!