Dél-Koreából

2019.07.31. 19:24

Kiderült, mekkora összegért engedték haza Kenderesit

Korábban milliós büntetésről is szó volt.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség információi szerint az ügyészség 3 millió won pénzbüntetés kiszabását kérte, amit a bíróság meg is tett.

A büntetés 744 ezer forintot jelent, amit Kenderesi Tamás ki is fizetett, így már csak a kiutazási engedély kell megkapnia, hogy hazatérhessen Magyarországra

írja az Origo.

A 200 méteres pillangóúszás riói olimpiai bronzérmesét szombaton hallgatták ki, miután egy helyi nő feljelentést tett ellene szexuális zaklatás vádjával. A magyar sportoló tagadta a vádat, azt ugyanakkor elismerte, hogy akaratlanul hozzáért egy lány fenekéhez egy kvangdzsui szórakozóhelyen. A vád súlyosságára való tekintettel azonban nem hagyhatta el az ázsiai országot, így nem jöhetett haza a hétfőn útra kelő magyar csapattal.

A rendőrség a nyomozás lezárása után vádemelési javaslattal adta át az ügyet az ügyészségnek, miközben Kenderesi jelezte, hogy kész kifizetni az esetleges bírságot, hogy mielőbb elhagyhassa az országot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában