Ország-világ

2021.08.17. 20:23

Ezt ne hagyja ki: dodzsemező tálibok az elfoglalt Kabulban (videó)

Csillámpónin körhintázást, trambulinozást és egy zsákmányul ejtett konditerem gépeit is kipróbálták az Afganisztánt visszahódító tálibok. A tálib emirátus emberi arcai?

Forrás: Mediavenir / Twitter

Miközben a tálib-invázió miatt ezrek próbálják elhagyni Afganisztánt, a közösségi médiában keringő videók azt mutatják, hogy a fegyveres tálibok a vidámparkban ünneplik meg az ország elfoglalását – írja a Világgazdaság az Insider beszámolója nyomán.

Az egyik videón az látható, hogy fegyveres iszlamisták dodzsemeznek.

🇦🇫 " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Afghanistan : les #talibans ont pris le contrôle d’un parc d’attractions á #Kaboul. (témoins) pic.twitter.com/BukACDf5v2

— Mediavenir (@Mediavenir) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">August 16, 2021

A Mediavenir francia hírügynökség által közzétett másik videóban pedig

a fegyveresek egy pónilovas körhintán szórakoznak.

🇦🇫 " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Afghanistan : d’autres images de la prise de contrôle du parc par les #talibans. (témoins) #Kabul #Kaboul pic.twitter.com/oqzb07KOLb

— Mediavenir (@Mediavenir) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">August 16, 2021

További felvételek, amelyeket Asaad Hanna szabadúszó újságíró tett közzé a Twitteren, azt mutatja, hogy a tálibok vidáman ugrálnak a trambulinon.

Taliban's terrorists right now: pic.twitter.com/2F8qHzw6No

— Asaad Hanna (@AsaadHannaa) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">August 16, 2021

Ebben az eredetileg TikTokon közzétett videóban pedig tálib harcosok mutatják be testépítő jártasságukat, állítólag egy elfoglalt korábbi amerikai katonai bázison lévő edzősátorban talált kondigépeken.

Az iszlamista tálib lázadók a nemzetközi haderő kivonulását kihasználva offenzívát indítottak az ellenállást alig tanúsító kormányerők ellen, és végül vasárnap bevették Kabult is. Ezzel párhuzamosan az afgán elnök külföldre menekült, a kormány pedig összeomlott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában