Ítéletidő

2024.06.10. 23:29

Ausztriában halálos áldozata és eltűntje is van a viharnak

Egy ember eltűnt, egy másik meghalt az ausztriai viharokban és áradásokban, és jelentős anyagi kár is keletkezett a helyi hatóságok hétfői beszámolói szerint. Egy repülőgép is megrongálódott, miután jégesővel súlyosbított viharba került.

MW

Ausztriában országszerte utak váltak járhatatlanná, pincéket és mezőgazdasági területeket öntött el az ár, több tartományban több mint kétezer alkalommal kérték a tűzoltók segítségét

Forrás: APA / AFP

Fotó: Wolfgang Dolesch

A halálos áldozat egy 36 éves horvát munkás, aki földmunkagéppel dolgozott, de a járművel együtt egy patakba zuhant, és a kabinba rekedve találtak rá. Az újjáélesztési kísérletek ellenére a kórházban elhunyt.

A rendőrség közlése szerint egy 77 éves nyugdíjas tűnt el, akit nem láttak azóta, hogy vasárnap autóval szavazni indult az európai parlamenti választásokra a kelet-ausztriai Mischendorfban. A férfi után folytatják a kutatást.

Az Austrian Airlines osztrák légitársaság Palma de Mallorcából érkező repülőgépe Bécs közelében jégviharba került. A pilóták szerint a jégesőt nem lehetett előre látni a meteorológiai radaron. A repülőgép rádiós riasztást adott le, majd nehézségek nélkül leszállt a repülőtéren. Egyetlen utas sem sérült meg, de megrongálódott a gép orra és több lemezt letépett a vihar.

A bőséges esőzés különösen súlyosan érintette a Magyarországgal szomszédos Burgenland déli részét, ahol átszakadt egy gát is. Országszerte utak váltak járhatatlanná, pincéket és mezőgazdasági területeket öntött el az ár, több tartományban több mint kétezer alkalommal kérték a tűzoltók segítségét. A több hete tartó heves esőzés miatt a folyóvizek és a tavak vízszintje veszélyesen megemelkedett.

A meteorológiai szolgálat szerint a folyóvizek várhatóan kedden tetőznek, az esőzések pedig szerda estig folytatódnak Ausztriában.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában