Vihar

2024.06.12. 16:10

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász az ország nyugati felének azon településeit, ahol az elmúlt napok viharai a legnagyobb pusztítást okozták.

MW

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója beszédet mond a Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata megalapításának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Magyar Szentek-templomának közösségi termében 2024. április 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

A Katolikus Karitász MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász folyamatosan igyekszik teljesíteni a bajba jutott településekről érkező veszélyhelyzeti kéréseket, a segélyszervezet országos központja pedig ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a munkálatokat. 

Azt írták: 

Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója felvette a kapcsolatot a katasztrófa sújtotta régió Karitász-képviselőivel és a helyi egyházi vezetőkkel, hogy felajánlja a központ gyors segítségét és hogy a további együttműködésről egyeztessenek.

A közleményben idézték Écsy Gábort, aki elmondta: „A katasztrófa azokat érintette a legsúlyosabban, akik szociálisan eleve nehéz helyzetben vannak, vagy nem rendelkeznek biztosítással. A gyorssegély az ő lakhatási körülményeik javítását is fogja szolgálni.”

Kiss István, a szombathelyi karitász igazgatójának idézett beszámolója szerint felvették a kapcsolatot a katasztrófa sújtotta községek – Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa – polgármestereivel, lelkipásztorával,

 azonnali segítséget vittek a fertőtlenítés megkezdéséhez és felajánlották infrastruktúrájukat a további kárenyhítésben. 

A bajba jutottak támogatásához bárki hozzájárulhat a karitasz.hu oldalon online adományozás formájában vagy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász mellett működő alapítvány bankszámlaszámára (11747006-20120894-00000000) utalással, illetve a 1356-os központi adományvonal hívásával, hívásonként 500 forinttal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában