Tusványos

3 órája

Megvan a békemisszió következő állomása

Július végén kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, közismertebb nevén Tusványos, amelynek idei mottója: „Jobb pályán”. A rendezvény alapítójával, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökével, Németh Zsolttal készített interjút a Magyar Nemzet.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tõkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök előadása elõtt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdõn 2022. július 23-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Németh Zsolt szerint a rendezvény egyik legnagyobb erénye, hogy „itt a kooperáció, nem pedig a konfrontáció” a meghatározó politikai stílus. Az esemény lehetőséget ad arra, hogy a világ aktuális eseményeiről szabadon, kötetlenül vitázzanak a résztvevők. Az idei mottó, a „Jobb pályán” szerinte arra utal, hogy fontos kérdésekre kell választ találni a jelenlegi helyzetben, és meg kell határozni, hogyan érhetjük el céljainkat – írja a Magyar Nemzet.

A Tusványoson számos ellenzéki politikus, nemzetközi szakértő, román és egyéb szomszéd nép képviselője is részt vesz majd. Németh kiemelte, hogy az esemény három alapítója közül az egyik David Campanale, a BBC újságírója, aki most is felszólal majd a megnyitópanelen. Németh Zsolt az interjúban kiemelte, hogy a bátor gondolatok akkor vezetnek eredményre, ha megfelelő politikai erővel párosulnak.

Fontos az, hogy milyen módon tudjuk a gondolatainkat, a célkitűzéseinket megvalósítani, megfelelő pályára kerülni, jobb pályára kerülni

– tette hozzá a politikus.

Arról is szót ejtett, hogy bizakodó a Patrióták Európáért mozgalom kapcsán, amely reményei szerint sikeresen képviseli majd azokat a törekvéseket, amelyeket eddig egyedül vittek. A jövőtervezés kulcsfontosságú, különösen a jelenlegi háborús helyzetben. 

A politikus sikeresnek látja Orbán Viktor békemisszióját.

Én úgy vélem, hogy azáltal már most sikeres a békemisszió, hogy nagyon sok vita, nagyon sok reflexió, nagyon sok elhatárolódás és jó néhány támogatás is övezte azt. Elérte a célját, sikerült a monoton egyhangúságot, az elkerülhetetlen katonai konfrontáció narratíváját meghekkelni

– tette hozzá.

A teljes interjú ITT olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában