Európai Parlament

2 órája

Deutsch Tamás szerint Magyar Péterék megkapták a júdáspénzt a háborúpárti koalíciótól

„A Tisza Párt aktív részese a háborúpárti koalíciónak” – mondta a Fidesz EP-képviselője.

MW

Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-képviselőcsoportjának vezetője nyilatkozik a sajtónak az Európai Parlament (EP) költségvetési felügyeleti bizottságának (CONT) alakuló ülése után az EP brüsszeli épületében 2024. július 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

– A Patrióták Európáért frakció a harmadik legerősebb az Európai Parlamentben, és az európai polgároknak a választáson kinyilvánított akaratát képviseljük, a békepárti politikát és a gyökeres brüsszeli fordulatot. De büntetésképpen az EP szakbizottságainak tagjait is úgy választották meg, hogy a Patrióták Európáért frakció jelöltjeit leszavazták – fogalmazott Deutsch Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjúban, írja a Magyar Nemzet. A Fidesz európai parlamenti képviselője elmondta, hogy az EP-ben a háborúpárti koalíció azt a döntést hozta, hogy csak háborúpárti politikus tölthet be tisztséget az Európai Parlamentben.

Nagyon szomorú, hogy ennek a háborúpárti koalíciónak aktív részese a Tisza Párt. Az egyik európai parlamenti szakbizottságban a Patrióták Európáért frakciónak járó alelnöki tisztséget a demokrácia szabályait és az EP működését meghatározó jogszabályokat megsértve a Tisza Párt jelöltjét választották meg

– tette hozzá.

Deutsch Tamás leszögezte, hogy a Tisza Párt jelöltje a háborúpárti koalíció tagja és a változatlanságot képviseli. A kormánypárti politikus jelezte, hogy a háborúpárti koalíció fittyet hány az európai jogra, és megbüntetik azokat a választópolgárokat, akik a változásra szavaztak.

A Patrióták Európáért frakció vezetése azt a döntést hozta, hogy jogi eljárást fogunk indítani

– ismertette Deutsch Tamás.

„A Tisza Párt megkapta a júdáspénzt, amiért a választási kampányban hangoztatott háborúellenességükhöz képest masszív részesei a háborúpárti koalíciónak”

– jegyezte meg a Fidesz EP-képviselője.

További részletekért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában