Ukrán drónok támadtak meg egy olajraktárt a Kurszki területen – frissül

886. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

A különleges erők Donbasz zászlóaljának képén ukrán katona egy ukrán mérnökök és önkéntesek által Grad típusúból átalakított Partizan rakéta-sorozatvetővel céloz az orosz állásokra a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Csasziv Jar közelében húzódó fronton 2024. július 17-én. A kisteherautó platójára erősített Partizanhoz a Grad BM-21 rakétáit használják

Forrás: MTI/EPA/A különleges erők Donbasz zászlóalja

Cikkünk frissül!

Üzemanyagtartályok gyulladtak ki egy ukrán dróntámadás nyomán Oroszország Kurszki területén

Három üzemanyagtartály gyulladt ki egy olajraktárban Oroszország Kurszki területén egy ukrán dróntámadás nyomán szombat éjszaka, áldozatok nincsenek – közölte Alekszej Szmirnov, a térség megbízott kormányzója a Telegram üzenetküldő csatornáján.

Ukrán drónok támadtak meg egy olajraktárt a Kurszki területen. Három üzemanyagtartály kigyulladt. Az ipari létesítmény dolgozói és a helyi lakosok közül senki sem sérült meg. Az egyik tartályban keletkezett tüzet gyorsan eloltották, a másik két tartálynál azonban a lángok oltásában 82 tűzoltó és 32 jármű vett részt.

Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy légvédelmi rendszereik az éjszaka folyamán hét, Ukrajna által indított drónt semmisítettek meg.

Öt drónt a Belgorodi terület felett, kettőt pedig az Ukrajnával határos Kurszki terület felett lőttek le.

Kész vannak a szétlőtt gyerekkórház újjáépítési tervei

Az ukrán elnök és felesége ellátogatott a július 8-án rakétacsapást szenvedett Okhmatdyt gyerekkórházba, ahol bemutatták nekik a súlyos károkat szenvedett intézmény helyreállítási terveit.

A támadásban a kórház hat épülete sérült meg, kettő közülük kritikus állapotban van.

A kórház csontvelő-transzplantációs és krónikus hemodialízis osztályai jelenleg más intézményekben működnek, az összes többi részleg munkáját sikerült újraindítani.

Magyarország segít

Az ukrán–magyar határszakaszon 7152-en léptek be Magyarországra pénteken, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 9481-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap.

A beléptetettek közül a rendőrség 50 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Ez történt szombaton:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában