A hőség ellenére is folytatódnak az orosz támadások – frissül

885. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Az orosz védelmi minisztérium 2024. július 16-án közreadott videójáról készített képen orosz katonák 100 milliméteres Rapira páncéltörő ágyút töltenek meg lőszerrel Ukrajnában MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Cikkünk frissül!

Orosz repteret lőttek az ukránok

Az ukránok egy orosz katonai repülőteret lőttek a Krím-félszigeten, amelyet nagy hatótávolságú támadásokra használtak – közölte az ukrán hadsereg vezérkara.

Ez az egyik olyan működő repülőtér, amelyet Oroszország a légtér, különösen a Fekete-tenger ellenőrzésére használ, és légicsapásokat indít Ukrajna területére.

Az orosz védelmi minisztérium nem nyilatkozott a támadásról.

Orosz Mi–28NM helikopterekkel semmisítettek meg ukrán állásokat

Az objektív ellenőrző felvételek megerősítették, hogy a célpontokat eltalálták – írja a Magyar Nemzet.

Közben felvételek jelentek meg egy másik orosz támadásról is, amiben az ukrán hadsereg egyik rakéta- és tüzérségi fegyverraktára is megsemmisült Kramatorszkban.

Az orosz fegyveres erők rakétacsapást mértek az ukrán fegyveres erők 56. önálló motorizált gyalogsági dandárjának rakéta-tüzérségi fegyverraktárára és a tüzérségi fegyverek és páncélozott járművek rejtett tárolási helyére Kramatorszk város ipari övezetében.

A rakétacsapás megsemmisítette: egy HIMARS MLRS rakétaindítót, öt Grad többszörös rakétaindítót, öt harckocsit és tíz ukrán páncélozott harcjárművet- fogalmaz az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma a Telegram-csatornáján.

Magyarország segít

Az ukrán–magyar határszakaszon 7503-an léptek be Magyarországra pénteken, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 7740-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szombaton.

A beléptetettek közül a rendőrség 49 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Ez történt pénteken:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában