Támogatás

2 órája

Elindította iskolakezdési adománygyűjtését a Katolikus Karitász

A segélyszervezet szeptember 15-ig várja a felajánlásokat.

MW

Herczegh Anita, Áder János korábbi köztársasági elnök felelsége, a Karitász jószolgálati nagykövete iskolatáskákat ad át a Katolikus Karitász iskolakezdési segélyprogramjának elindításán a segélyszervezet központjában 2022. augusztus 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ismét elindította "Legyen öröm az iskolakezdés" elnevezésű adománygyűjtését a Katolikus Karitász; a segélyszervezet szeptember 15-ig várja a felajánlásokat.

A Katolikus Karitász adománygyűjtő kampányával évente közel 10 ezer nehéz sorsú gyermek iskolakezdését segíti - olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott, szerdai közleményében.

Céljuk, hogy a korlátozott lehetőségekkel rendelkező gyermekek kisebb hátránnyal kezdhessék meg a tanévet, aminek meggyőződésük szerint "első építőköve" a megfelelő tanfelszerelés biztosítása.

Azt írták: a karitász munkatársai és önkéntesei komplex szemlélettel figyelik a látókörükbe került diákok fejlődési hiányosságait, szeptemberben igényes iskolai felszerelést, év közben pedig készségfejlesztő, sport, művészeti és kulturális foglalkozásokat, igény szerint korrepetálást biztosítanak a gyerekeknek, fejlesztő pedagógusokat is bevonva a munkába.

A közleményben idézték Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját, aki szerint a legnagyobb lehetőség a gyerekekben rejlik. "A mi felelősségünk elindítani őket a tudás útján, természetes gyermeki lelkesedésükre, a világ és a tudás iránti kíváncsiságukra alapozva.

A nehéz sorsú gyerekek is ugyanarra vágynak, mint mindenki más: biztonságos, teljes életre. Nekik kevesebb adatott meg az induláskor, így rajtunk múlik, megtámogatjuk-e természetes kíváncsiáguk kibontakozását segítségnyújtásunkkal" - fogalmazott.

A 1356-os adományvonalának hívásával hívásonként 500 forinttal kehet támogatni a segélyszervezet akcióját. Emellett a www.karitasz.hu oldalon  keresztül online adományozásra is van lehetőség, valamint a segélyszervezet központi számlaszámára (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008) is várják a támogatásokat, a közleményben az "iskolakezdés" megjelölésével.

A jótékonysági szervezet egyházmegyei központjai is fogadják a diákok sikeres tanévkezdését megalapozó tárgyi és anyagi hozzájárulásokat - tették hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában