Sikeres intézkedések

2024.07.12. 07:46

Fekete öves válságkezelő a magyar kormány

Brüsszel most éppen Orbán Viktor békemissziója ellen intézett támadást.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Thérese Blanchet, az Európai Tanács főtitkára (j3) a kormány tagjai társaságában az Európai Unió Tanácsa soros magyar elnökségének első kormányülésén a Karmelita kolostorban 2024. július 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

2010 óta számtalan alkalommal kellett a magyar kormánynak egy lokális vagy globális válsághelyzettel szembenéznie, Brüsszelből pedig segítség helyett jellemzően kioktatást kapott hazánk. A legutóbbi példa erre Orbán Viktor békemissziója – írja a Magyar Nemzet.

A háborúpárti brüsszeli politikusoknak nem tetszik, hogy Orbán Viktor a béke üzenetét viszi, akárhova utazik, hiszen az ellentmond a háborús propagandájuknak.

Egyes források szerint az újraválasztására váró Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke rendkívül elégedetlen Orbán Viktor békemissziójával. Abból a szempontból Brüsszel elégedetlensége nem meglepő, hogy korábban már többször előfordult, hogy hazánk egy globális válsághelyzetre eltérő választ adott, mint amit az Európai Unió vezetése kívánatosnak tartott volna, azonban mégis a magyar modell bizonyult sikeresnek.

Rend a fejekben

Mi, magyarok fekete öves válságkezelők vagyunk, bármekkora is körülöttünk a zűrzavar, nálunk a fejekben rend, a karokban erő, a szívekben lojalitás uralkodik

– ezekkel a szavakkal illette a hazai válságkezelés lényegét Orbán Viktor még 2020 nyarán, miután hazánk sikeresen védekezett a koronavírus-járvány első hulláma idején.

Emlékezetes, hogy az EU részéről számtalan támadás érte a kabinetet, amiért orosz és kínai oltóanyagokat is rendeltek. Többször azt állították, hogy az úgynevezett keleti vakcinák hatástalanok, ám valójában mindkét szérum megfelelő védelmet nyújtott a megbetegedés ellen.

Európai uniós bosszúhadjárat

A 2015-ben kirobbant migrációs válság szintén egy tőlünk független folyamat volt, amely veszélybe sodorta Magyarországot. Az intézkedéseknek köszönhetően lezárult a magyar határ az illegális bevándorlók előtt. A magyar álláspontot, amely nemet mondott az illegális bevándorlásra, számos támadás érte az Európai Unióból, ám később több ország is átvette a hazánk által alkalmazott megoldásokat.

Azonban az unió továbbra is bosszúhadjáratot folytat hazánkkal szemben, mivel nemrég az Európai Unió Bírósága kétszázmillió euró (mintegy nyolcvanmilliárd forint) megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert nem tartja tiszteletben az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és az unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén.

További részletekért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában