Zánka

2 órája

Fónagy János: az Erzsébet-táborok élményt és értékrendet közvetítenek

Az Erzsébet-táborok küldetése, hogy élményt adjanak és értékrendet közvetítsenek a táborozók felé és megtanítsák őket a természet szeretetére - hangsúlyozta zánkai, szerdai sajtótájékoztatóján a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára.

MW

Résztvevõk a zánkai Erzsébet-tábor tudomány napja alkalmából rendezett tematikus tábornapon 2024. július 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Fónagy János kiemelte, hogy az állam jelentős támogatást nyújt a táborok fejlesztésére és működésére, a létesítmények népszerűségét jelzi, hogy az idei esztendő végéig 1,4 millióra nő a különböző típusú Erzsébet-táborokban 2012 óta résztvevők összlétszáma.     

Hangsúlyozta azt is, hogy

 számos határon túli gyermek érkezik Zánkára, köztük a háború sújtotta Ukrajnából négy héten át közel 800 kárpátaljai magyar fiatal.     

Mint mondta, sok gyermek többször is visszatér a táborba nyaralni, élményeket szerezni. 

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke elmondta, hogy a Zánkai Erzsébet-táborban mintegy hatvan programban vehetnek részt a táborozók. 

Hangsúlyozta: 

a foglalkozások során több alkalommal előtérbe kerül a természet és a víz fontossága és a környezetvédelem jelentősége. 

Kiemelte: minden esztendőben érkeznek határon túlról is gyermekek, a zánkai és a fonyódligeti táborba, 2012 óta összesen több mint 20 ezren. 

Kitért arra, 

az Erdélyben működő Erzsébet-táborba a nyár folyamán hetente ötven erdélyi magyar és száz anyaországi magyar gyermek érkezik. 

Fónagy János a zánkai táborban szervezett hősök napján vett részt, melynek során a rendvédelmi hivatást űzők és az egészségügyben dolgozók mutatták be munkájukat a gyermekeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában