Zánka

2 órája

Hankó Balázs: az Erzsébet-táborok rendszere Európa legnagyobb állami táboroztatási programja

Európa legnagyobb és legkomplexebb államilag támogatott táboroztatási programja az Erzsébet-táborok, ahol 2012 óta 2024 végéig 1,4 millió táborozó vesz részt - hangsúlyozta hétfői zánkai sajtótájékoztatóján a kultúráért és innovációért felelős miniszter.

MW

Tematikus nap a tudomány napja alkalmából a zánkai Erzsébet-táborban

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Hankó Balázs a tudomány napja alkalmából rendezett hétfői tematikus tábornapon tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a táborozókat a magyarságtudat, a sport, a kultúra, a tudomány szeretete és a lelkiség tartja össze. 

Mint mondta,

 idén 9 milliárd forinttal támogatta az állam az Erzsébet-táborokat, hozzátéve, hogy az idei nyáron több mint 40 ezer gyermek nyaralhat a zánkai, a fonyódligeti és az erdélyi táborban összesen. 

Hankó Balázs elmondta azt is, hogy az Erzsébet-táborok körébe került a zalaszabari helyszín is, ahol gyógyító táborokat tartanak. 

A tábor hatodik, vasárnaptól péntekig tartó nyári turnusában 3 ezren vesznek részt. 

A tárcavezető hozzáfűzte, hogy mintegy háromezer külhoni magyar fiatal is érkezik idén nyáron a Balatonhoz táborozni. 

Az Erzsébet-táborokban a gyermekek biztonságát felkészült felügyelet és professzionális védelmi rendszer biztosítja - mondta. 

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy korábban a jelentős állami támogatásnak köszönhetően újíthatták fel a táborhelyeket. 

Az egyházi háttér lehetővé teszi az értékek képviseletét és közvetítését

 - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában