Dollármédia

2024.07.12. 08:24

Hatalmasat nőttek a HVG bevételei is

Dől a pénz a dollármédiumhoz – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Forrás: Tóta W. Árpád/Facebook

Csaknem félmilliárd forinttal nőttek a Heti Világgazdaság Kiadói Zrt. értékesítési bevételei 2023-ban, így átlépték az ötmilliárdot. Az adózott eredmény körülbelül felére csökkent, de így is 223 millió forintot tett ki. A cég kiadásai között leginkább a személyi jellegű ráfordítások nőttek. Az ezen a soron feltüntetett 1,9 milliárd forint ötödével haladta meg a 2022-es értéket, amelyben a béremelések mellett a foglalkoztatottak számának bővülése is közrejátszott – immár 183-an dolgoztak a HVG-nél a korábbi 174 helyett.

A beszámolóból és közzétett mellékleteiből nem derül ki, hogy Szauer Péter idén mekkora osztalékot tervez kivenni az eredmény terhére, a kiegészítő mellékletekből mindenesetre annyi látható, hogy 

2022-ben és 2023-ban együttesen félmilliárdot tett ki az egyedüli részvényes számára kifizetett osztalék. 

Szauer fia korábban a Momentum pénzügyi igazgatója volt, mára pedig apját követően immár ő a HVG vezérigazgatója – ismerteti a Magyar Nemzet.

A lap beszámol arról is, hogy a magyarságot is sértegető HVG-s publicista, Tóta W. Árpád új projektbe kezdett az elmúlt évben, gyermekek politikai propagandával való érzékenyítésének céljával. 

Tóta W. lapja 2023 végén tesztüzemben kezdett működni, a külföldi források a Soros-féle Action for Democracytól érkeztek az induláshoz. Ez a szervezet milliárdokkal pénzelte a baloldal kudarcos 2022-es kampányát is.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában